skoro rat sao paolo

Kako se zakuhtava predizborna kampanja, počeli su udari iz stožera Kolinde Grabar-Kitarović na domoljubnog predsjedničkog kandidata Miroslava Škoru. Nakon neuspjelih podmetanja s izmišljenom pričom o otpremnini s HRT-a u iznosu od 350.000, kuna sada se u fokus javnosti gura priča o ratnom putu Miroslava Škore, koja naivnim čitateljima stvara dojam kako je poznati pjevač odlaskom u Ameriku namjerno izbjegao sudjelovanje u obradni domovine. Pa iako je iz ugovora s izdavačem jasno vidljivo kako se Škoro obvezao odraditi koncertnu turneju od siječnja 1991. do rujna 1995. po Sjevernoj i Južnoj Americi, nekima to jednostavno nije dovoljno. Zato smo se odlučili prisjetiti događaja koji je preokrenuo tijek Domovinskog rata.

Slabo je poznata činjenica kako je Škoro i za vrijeme ‘I’ll be back’ turneje bio u stalnom kontaktu s vojnim stožerom u Zagrebu te je predvodio misiju kodnog naziva ‘Storm’, a koja je u konačnici preokrenula tijek rata.

Kada je sve bilo spremno za akciju Oluja, Gotovina je prije napada na SAO Krajinu predložio predsjedniku Tuđmanu da se izvede diverzija kako bi se zavaralo krajišnike o tome gdje će biti izveden prvi napad na vojsku srpske autonomne oblasti. Gojko Šušak je predložio da se aktivira najbolji hrvatski agent spavač, ili u ovom slučaju agent pjevač i pošalje u srce Srpske autonomne oblasti Paolo. Škoro je bez razmišljanja prihvatio zadatak i krenuo u diverziju.

Dolazak Miroslava Škore u SAO Paolo je uvjerio je vodstvo krajiških Srba kako Hrvati planiraju napad tamo, stoga nisu očekivali akciju koja će osloboditi okupirane hrvatske teritorije i donjeti dugo očekivani mir i prosperitet nezavisnoj Hrvatskoj državi.

Žalosno je kako mladi danas u školama ne uče o ovoj diverziji i ulozi jednog čovjeka koji je na sebe preuzeo teret i odgovornost za najvažniju akciju Domovinskog rata, i što je najvažnije, nikada za to nije niti dobio niti tražio bilo kakve zasluge.

Možda ste propustili

Grad Zagreb uvozi 100.000 gay komaraca iz Italije kako bi zaustavio razmnožavanje

U Zagrebu se odvija neobičan i kontroverzan potez u borbi protiv komaraca.…

Novi slučaj trovanja u Rijeci: Muškaracu (43) nakon čaše mineralne dijagnosticiran prijelom podlaktice

Večeras je u KBC-u Rijeka zaprimljen novi slučaj teškog trovanja mineralnom vodom.…

ZAMP tužio grad Zadar jer nije plaćao autorsku naknadu za morske orgulje

Ovih dana stigla je milijunska tužba gradu Zadar koju je dobio od…

Postignut kompromis: Vlada dozvolila svinjokolje svinjama koje su nosile FFP2 maske

Nakon 10 dana intenzivnih prosvjeda Stožera za obranu hrvatskog sela predvođenog neustrašivim…

Nikad nećete pogoditi tko je bivša hrvatska premijerka koja je sinoć ispala iz ‘Masked singera’

Kada ju je voditeljica Nikolina PIšek pitala kako je uspjela ujutro biti premijerka, odgovorila je ‘zato što sam kraljica i zato što sam koristila Uber.‘

Sesvete: Oluja potrgala i antene na HAARP postrojenju koje izaziva oluje

Jučerašnje olujno nevrijeme nije zaobišlo niti moćno postrojenje za manipulaciju ionosfere, poznato…