Screenshot 2019 03 05 at 07.40.19

Vodeći američki stručnjaci za geografiju došli su do otkrića koje je zapanjilo cijelu državu: Latvija i Litva ipak nisu ista država.

Analizom uzoraka običnog europskog geografskog atlasa, vrhunski američki geografi sa sveučilišta Berkeley složni su – Latvija i Litva ipak nisu različita imena iste države. U 90 uzoraka običnog školskog atlasa pronađeno je čak 87 pozitivnih nalaza na potpuno nove države te će Sjedinjene Države zbog toga nastaviti ulagati u daljnja istraživanja.

Za sad se zna kako su Latvija i Litva, prema još nepotvrđenim informacijama, dio međunarodnog lanca istočnosovjetskih država koje sve zvuče slično.

Zbog toga ih je gotovo nemoguće razlikovati ako niste komunjara ili ruski špijun. Mnoge studije do sada su upućivale na mogućnost postojanja života izvan Engleske, Rusije, Francuske i Njemačke, no ovo je prvi puta da su pronađeni i čvrsti dokazi.

Američki State Department odmah je izdao zapovijed da se osnuje poseban ured za istraživanje geografsko-lingvističkih razlika između Latvije, Litve, Letonije, Estonije, Litvanije, Laponije i bokte pitaj čega sve ne – poručili su sa sveučilišta Berkeley.

Možda ste propustili

Jeff Bezos sada i službeno ima više novca nego što HDZ može ukrasti

Osnivač Amazona Jeff Bezos, među prijateljima poznatiji kao ‘inače moj jako dobar prijatelj’,…

Zaposlenici Zagrebačkog holdinga osvojili zlato na Svjetskom prvenstvu u Solitaireu

Ekipa Zagrebačkog holdinga slavodobitno se vratila sa Svjetskog prvenstva u pasijansu koje…

Vatikan zabranio gotovinska plaćanja za oprost grijeha

Zbog sve češće prakse neizdavanja računa i oprosta grijeha na crno Vatikan je zabranio plaćanje usluga ispovijedi gotovinom. Uskoro se očekuje i uvođenje fiskalnih blagajni kako bi građani bili sigurni da su njihovi grijesi uistinu i oprošteni te da je na njih plaćen porez.

Sjeverna Koreja snima obradu filma ‘Kako je počeo termonuklearni rat na mom otoku’

Kim Jong Un osobno će režirati obradu hrvatskog filma s naslovom prilagođenim…

Islamska zajednica protiv Gay Pridea u Srajevu: To je neprirodno, brak je zajednica muškarca i žene i žene i žene i žene…

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini pozvala je u muslimanske vjernike da…

BREAKING NEWS: Trump nominiran za Nobelovu nagradu za mir

Ponekad se u svijetu pojavi vijest koja zaslužuje da je NewsBar prenese u originalnom i neizmjenjenom obliku. Ovo je jedna od tih vijesti.