kostur adam e1580065948495

Znanstvenici instituta FA u dolini Eufrat našli su ljudski kostur star pet milijuna godina. Nakon analize ugljikom C 14 te uspoređivanjem s bibilijskim crtežima potvrđeno je ono u što su svi sumnjali, riječ je o prvome čovjeku koji je koračao Zemljom – Adamu. Sve sumnje u autentičnost ovog otkrića pale su u vodu kad je otkriveno da kosturu nedostaju dva rebra. Jedno mu je Bog uzeo da bi napravio Evu, a drugo je Adam vjerojatno iskoristio u kasnijim godinama za ljubavnicu Lilit. No zahvaljujući ovome epohalnom otkriću konačno se može uspostaviti vjerodostojna slika božanskog lika jer Biblija kaže: “…na svoju sliku stvori Bog čovjeka…

Otkriće je potreslo sve vjerske zajednice čije dogme potječu iz Starog zavjeta. Nije im zasmetalo što prvi čovjek nije bio vjeran supruzi nego spoznaja da je Adam, a prema tome i Bog, bio visok samo 149 centimetara, imao pokvarene zube i kronični artritis te je bio šepav.

-Problem je u tome što su ljudi Boga percipirali kao savršeno biće, savršene građe i osobnosti, dakle nešto poput Brada Pitta ili Bate Živojinovića. No sad kada smo shvatili da ni On nije savršen, puno nam je stvari jasnije. Lakše nam je shvatiti da i On može učiniti pokoji propust – zaključio je dr. Borna Sigfried, voditelj istraživanja.

Zaključak istraživanja uistinu je smion, no konačno daje odgovor zašto je Bog dopuštao da njegovu djecu pogađaju tolike katastrofe. Dr. Sigfried tvrdi kako je od osobe s takvim fizičkim obilježjima logično očekivati da ima problema sa koncentracijom, pozornošću i koordinacijom, stoga nije čudno ako mu je promaknuo koji oružani sukob ili prirodna katastrofa dolje na Zemlji.

Možda ste propustili

Na slavonskim svadbama mladenke sve ćešće moraju gađati buketom djevojke, jer ih ove više ne žele loviti

Tako barem svjedoči sve više gostiju na svadbama. Mlade su do prije…

Gospođa koja je naručila sijamsku mačku tuži pet shop jer joj je umjesto dvije spojene mačke stigla samo jedna

60-godišnja gospođa koja je naručila sijamsku mačku sada tuži pet shop jer…

Radi brže isporuke Overseas Express će svoje pakete slati vlakovima HŽ-a

Ulaskom u 2018. godinu Overseas Express ulazi u partnerstvo s Hrvatskim željeznicama,…

Zbog odljeva mozgova Hrvatska postala najsigurnije mjesto u slučaju zombi apokalipse

Američki znanstvenici već godina proučavaju najsigurnije načine za preživljavanje zombi apokalipse, a…

ČUDO OD DJETETA: Šestogodišnjak iz Vinkovaca zna nabrojati sva ministarstva i državne agencije

Šestogodišnji Marko Pernar iz Vinkovaca pravo je čudo od djeteta – on…