n1

Rezultati najnizvjesnijih predsjedničkih izbora u Republici Hrvatskoj izvukli su ogorčenje na lice birača iz 11. izborne jedinice. Birači iz Mostara s nevjericom komentiraju kako se povijest ponovila i kako su ponovno ‘drugi’ izabrali njihovog predsjednika.

„Not my president“ fotografije kruže društvenim mrežama a poruka za Hrvate iz BiH više nego jasna, jer štogod bila politička volja hrvatskog naroda iz BiH, biti će ipak onako kako neki drugi, tamo iz Zagreba odluče.

O novonastalom apsurdu o kojem cijela regija bruji najbolje govori činjenica kako je tzv. „hrvatski predsjednik“  kandidat SDP-a, Zoran Milanović osvojio samo 7,68 posto glasova, dok je Kolinda Grabar-Kitarović osvojila uvjeriljivu pobjedu s 92,31 posto. No, zbog nakaradnog izbornog sustava, to nije bilo dovoljno jer je Milanović osvojio većinu u matičnoj dijaspori, kako bosanski Hrvati nazivaju Hrvatsku.

-Ovim načinom, da ne kažem izbornim cirkusom, na veliku žalost dokazano je da su tvrdnje o kojima je hrvatski narod godinama upozoravao kako naše susjede tako i međunarodnu zajednicu, istinite. Hrvatima u BiH je jednostavno suđeno da im drugi biraju predsjednike – izjavio je Dragan Čović.

Preko 90 posto hrvatskog biračkog tijela u Bosni i Hercegovini ovim izborima je izignorirano, međunarodna zajednica sve promatra s povezom na očima a oni koji su podržali novoizabranog “hrvatskog predsjednika” sarkastično i direktno poručuju “iz inata”. Postavlja se pitanje na koji je to besmislen način formuliran ovaj izborni sustav zbog kojeg je više nego očito da nema osiguranja da oni brojniji neće izabrati predstavnike malobrojnijim.

Prema osvrtu i izrazu većine birača hrvatskog naroda u BiH primjetno je veliko nezadovoljstvo te sve snažnija poruka svijetu da Zoran Milanović sada već osjetno neće biti prihvaćen kao predstavnik hrvatskog naroda iz Bosne i Hercegovine.

Nemamo člana predsjedništva, nemamo predsjednika Repulike a da nije onog Konzumovog bona od 500 kuna, hrvatski birači iz Bosne i Hercegovine bi ponovno ostali bez ičega – poručio je vidno razočarani Dragan Čović.

Možda ste propustili

Hrvatska dobila počasnu titulu samuraja zbog vrsno izvedenog demografskog harakirija

Iz Japana su nedavno stigle dobre vijesti za Hrvatsku, koja je primljena…

ODGOVOR ČITATELJIMA ‘Visoki časni sud HDZ-a’ nije vijest s NewsBara!

U posljednjih nekoliko sati smo primili veći broj poruka čitatelja NewsBara koji su…