GP Harmica
Suradnik 13/Wikimedia Commons

Poznati nogometni menadžer Z. M., čije ime nećemo spominjati zbog mogućnosti nabijanja na ud,  odmah nakon puštanja iz pritvora pobjegao je u Sloveniju, doznajemo iz transkripta SMS poruka koje nam je netko ostavio pred vratima.

Z. M. je odlučio zauvijek napustiti BiH nakon što se posvađao s Gospom iz Međugorja jer je ona navijala za Hrvatsku, dok je on ponosni državljanin i veliki navijač Bosne i Hercegovine. Navodno je Mamić još dobio i dojavu kako je Gospa u komunikaciji s bivšim državnim odvjetnikom Cvitanom, zbog čega je odlučio reći zbogom Bosni i Hercegovini te otići u drugu domovinu bosanskohercegovačkog naroda – Sloveniju.

Utočište je pronašao u Črnoj na Koroškem (pokraj Klagenfurta tj. pokraj Celovca) gdje je odmah uočio perspektivan nogometni klub Peca i navodno je već u pregovorima da ga preuzme te od njega stvori najveću nogometnu silu na Balkanu i šire.

– Z. M. želi pokazati da sa svojim umijećem može učiniti da Peca pobijedi Dinamo već sljedeće godine u Ligi prvaka, naravno, ukoliko se Dinamo uopće kvalificira za Ligu prvaka – izjavio je Dinko Cvitan pozivajući se na SMS poruke koje mu je slala gospa iz Međugorja.

Peca neće imati problema sa sponzorima, jer se u tom mjestu nalazi sjedište Topla akumulatora,  koji su poznati po tome da jedini zimi mogu pokrenuti čak i Golfa 1. s lož uljem. Odmah nakon objave ove vijesti u igri se pojavio strani sponzor koji je zbog svega navedenog odlučio kupiti i klub i njihovog sponzora Tvornicu akumulatorskih baterija (TAB) i to za velike novce.

Pitali smo Z. M. da prokomentira čitavu ovu, pomalo nevjerojatnu priču na što je on samo kratko poručio:

Što da vam kažem, ja sam energija koja pokreće!