padobran
Screenshot/YouTube

Danas oko 13 sati cijeli Adamovec ostao je bez struje. Hitne službe ubrzo su se odazvale na telefonski poziv upomoć koji je uputio osnovnoškolac Filip. Filip je u kratkom razgovoru opisao gdje se nalazi i da treba vatrogasce jer ne može sići.

Kad su vatrogasci stigli na teren, imali su što za vidjeti. Filip je visio s električnog voda o svojoj maski koja se zaplela u žice i prouzročila nestanak struje. ”Mali je izgledao kao padobranac, maska se zaplela u vodove, a on je samo visio, s mobitelom u ruci. Na svu sreću, prošao je bez fizičkih ozljeda”, kazao je glasnogovornik DVD Adamovec.

Nakon akcije spašavanja koju su vatrogasci odradili u svega 10 minuta, Filipa su pregledali u kolima hitne pomoći koja su bila na terenu, a kad je utvrđeno da nema ozljeda, pušten je kući. Medicinska sestra na terenu poklonila mu je kiruršku masku kao zamjenu za onu ogromnu koju je dobio od škole, a koja je tad visjela sa žica.

Nakon što se malo oporavio, kontaktirali smo Filipa koji nam je prepričao što se točno dogodilo: ”Vraćao sam se s nastave i nosio masku koju sam dobio od škole, kad je odjednom zapuhao povjetarac. Moja maska se napuhala kao padobran i počela me vući u vis. Na kraju me maska podigla u zrak i nosila oko pola minute, a onda je vjetar prestao puhati. Iako sam bio na povećoj visini, maska je djelovala kao padobran pa je usporila pad, ali nažalost zaplela se u električni vod. Sve je zaiskrilo pa sam se prestrašio, ali na kraju je sve prošlo dobro. U džepu sam imao mobitel pa sam odmah nazvao hitne intervencije”, priča nam Filip, inače odličan đak 5. razreda osnovne škole.

Prevelike maske do sad su samo nasmijavale javnost, no čini se da mogu biti i vrlo opasne. O novim incidentima s maskama ćemo vas ažurno obavještavati.

Možda ste propustili

Postignut kompromis: Vlada dozvolila svinjokolje svinjama koje su nosile FFP2 maske

Nakon 10 dana intenzivnih prosvjeda Stožera za obranu hrvatskog sela predvođenog neustrašivim…

ZAMP tužio grad Zadar jer nije plaćao autorsku naknadu za morske orgulje

Ovih dana stigla je milijunska tužba gradu Zadar koju je dobio od…

Grad Zagreb uvozi 100.000 gay komaraca iz Italije kako bi zaustavio razmnožavanje

U Zagrebu se odvija neobičan i kontroverzan potez u borbi protiv komaraca.…

Sesvete: Oluja potrgala i antene na HAARP postrojenju koje izaziva oluje

Jučerašnje olujno nevrijeme nije zaobišlo niti moćno postrojenje za manipulaciju ionosfere, poznato…