franjo tudjman spomenik

Građani Zagreba s nevjericom su prolazili ispred spomenika Franje Tuđmana kojem su se preko noći nakrivila usta. Policija je odmah izašla na teren jer su dobili dojavu kako je riječ o vandalizmu, no, nakon detaljnog pregleda ustanovljeno je kako nema tragova nasilne izmjene na površini spomenika. Nakon toga je kao bomba čitavom zemljom odjeknula vijesti kako je riječ o čudu; Spomenik Franje Tuđmana nakrivio je usta zbog ukidanja spomeničke rente.

Izvanredne mjere koje je Vlada predložila a Sabor usvojio pogađaju sve društvene skupine, a najžešće su pogođeni spomenici koji su zbog ukidanja spomeničke rente ostali prepušteni sami sebi. Tisuće spomenika diljem zemlje ostalo je bez jedinih prihoda koji su im dolazili u njihove kamene džepove, a najgore je prošao Franjo Tuđman, koji sam broji više spomenika nego zaposlenih u državnoj upravi.

-Sjećam se kao jučer kad mi je prvi hrvatski predsjednik rekao; Andrija, ti si najveći istinosnubitelj kojeg ja poznajem. Molim te prenesi javnosti da ja ne uvodim tu spomeničku rentu radi sebe, već radi kulture i kulturne ostavštine – sa suzom u oku se prisjetio Andrija Hebrang.

Vlada se nije izjasnila hoće li zbog ovog nadnaravnog događaja vratiti spomeničku rentu, jer po svemu sudeći takvu namjeru nema. Tako je Franjo Tuđman, čovjek koji je bio uz svoj HDZ u najtežim vremenima privatizacije, sada ostao bez ikakvih prihoda.

Možda ste propustili

Grad Zagreb uvozi 100.000 gay komaraca iz Italije kako bi zaustavio razmnožavanje

U Zagrebu se odvija neobičan i kontroverzan potez u borbi protiv komaraca.…

Postignut kompromis: Vlada dozvolila svinjokolje svinjama koje su nosile FFP2 maske

Nakon 10 dana intenzivnih prosvjeda Stožera za obranu hrvatskog sela predvođenog neustrašivim…

ZAMP tužio grad Zadar jer nije plaćao autorsku naknadu za morske orgulje

Ovih dana stigla je milijunska tužba gradu Zadar koju je dobio od…

Sesvete: Oluja potrgala i antene na HAARP postrojenju koje izaziva oluje

Jučerašnje olujno nevrijeme nije zaobišlo niti moćno postrojenje za manipulaciju ionosfere, poznato…

Nikad nećete pogoditi tko je bivša hrvatska premijerka koja je sinoć ispala iz ‘Masked singera’

Kada ju je voditeljica Nikolina PIšek pitala kako je uspjela ujutro biti premijerka, odgovorila je ‘zato što sam kraljica i zato što sam koristila Uber.‘