Screenshot 2019 05 16 at 07.42.24

Poznati pjevač domoljubnih napitnica Đani Maršan svoju popularnu pjesmu “Bože čuvaj Hrvatsku” prepjevava na koncertima u “Bože čuvaj Njemačku”.

Maršan kaže kako je pjesmu odlučio prilagoditi novim vremenima u kojima mladi Hrvati odlaze u Njemačku ili planiraju otići u Njemačku, pa apelira na Boga da čuva tu Njemačku za Hrvate koji su tamo ili će tek doći.

Maršan je svjestan da Njemačka jako dobro organizirana država, ali malo pomoći odozgo nikad nije na odmet.

Kako bi pjesma bila razumljiva i drugoj i trećoj generaciji Hrvata u Njemačkoj koji samo natucaju jezik predaka, Maršan ju je prepjevao na njemački pod naslovom: “Gott schutze Deutschland”, pa će s njom na turneju po Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj.

Pjesma je inače i prva himna HDZ-a, koji nema ništa protiv ovog prijevoda. Tvrde kako će to samo učvrstiti njemačko-hrvatsko prijateljstvo, kao i pokazati ispravnost gospodarske politike HDZ-a koji masovnim iseljavanjem smanjuje nezaposlenost.

Možda ste propustili

Nikad nećete pogoditi tko je bivša hrvatska premijerka koja je sinoć ispala iz ‘Masked singera’

Kada ju je voditeljica Nikolina PIšek pitala kako je uspjela ujutro biti premijerka, odgovorila je ‘zato što sam kraljica i zato što sam koristila Uber.‘