03 Američki Institut Uhljeb

Jučer je na nekoliko lokacija u Zagrebu osvanuo provokativni plakat s porukom “Izraz uhljeb ne postoji u engleskom jeziku”. Iza svega stoji Američki Institut koji je postao poznat kada je prije dvije godine postavio plakat s Melanijom Trump i porukom ”Samo zamisli koliko daleko možeš stići uz malo engleskog” zbog kojeg su zamalo pobrali tužbu od prve dame prve države svijeta.

Zbog toga su ovaj put odlučili ići na sigurno pa su na plakat postavili fotografiju nasumičnog uhljeba kojeg su pronašli na jednom stranom stock servisu. No, problem je nastao kada je šef Holdingovog odjela za komunikaciju računalnih sustava i perifernih jedinica pri odjelu za printanje i skeniranje isplatnih lista na fotografiji prepoznao Bandićevog rođaka Antu iz Pogane Vlake.

Gradonačelnik je zbog svega izgubio živce te je odmah u proceduru uputio izmjene prostorng plana grada Zagreba kako bi srušio sporne plakate i na tom mjestu izgradio dvije manje fontane.

-Nismo imali namjeru provocirati gradonačelnika, zato smo i išli na Shutterstock servis gdje smo upisali na engleskom ‘inbread’. Ciljano smo tražili nekog stranog random uhljeba, nismo imali pojma da svi uljebi potječu iz Hrvatske ili eventualno iz Bosne i Hercegovine – izjavio je autor ove kampanje koji je želio ostati anoniman jer se ne želi probuditi s fontanom u krevetu.

Gradonačelnik Bandić ovaj put nije skrivao svoje rodbinske veze s Antom ‘uhljebom’, te je dodao kako je ponosan na njega jer se vidi da je sposoban budući da se uspio probiti između tolike konkurencije na Shutter Stocku, te se dokazao u privatnom sektoru.

-Ako je uspio kao uhljeb u privatnom sektoru, šta će tek napraviti u javnom – zaključio je Bandić.

Kako neslužbeno doznajemo, Ante će od sljedećeg tjedna preuzeti odjel ljudskih resursa u ZET-u. Stoga možemo reći kako je Američki Institut uspio ne samo informirati građane o činjenici da riječ uljeb ne postoji u engleskom jeziku, nego čak i spasiti jednu jedinku iz pakla privatnog sektora i vratiti ga u njegovo prirodno stanište zagrebački Holding.

Možda ste propustili

Novi slučaj trovanja u Rijeci: Muškaracu (43) nakon čaše mineralne dijagnosticiran prijelom podlaktice

Večeras je u KBC-u Rijeka zaprimljen novi slučaj teškog trovanja mineralnom vodom.…

Postignut kompromis: Vlada dozvolila svinjokolje svinjama koje su nosile FFP2 maske

Nakon 10 dana intenzivnih prosvjeda Stožera za obranu hrvatskog sela predvođenog neustrašivim…

Nikad nećete pogoditi tko je bivša hrvatska premijerka koja je sinoć ispala iz ‘Masked singera’

Kada ju je voditeljica Nikolina PIšek pitala kako je uspjela ujutro biti premijerka, odgovorila je ‘zato što sam kraljica i zato što sam koristila Uber.‘

ZAMP tužio grad Zadar jer nije plaćao autorsku naknadu za morske orgulje

Ovih dana stigla je milijunska tužba gradu Zadar koju je dobio od…

Grad Zagreb uvozi 100.000 gay komaraca iz Italije kako bi zaustavio razmnožavanje

U Zagrebu se odvija neobičan i kontroverzan potez u borbi protiv komaraca.…

Sesvete: Oluja potrgala i antene na HAARP postrojenju koje izaziva oluje

Jučerašnje olujno nevrijeme nije zaobišlo niti moćno postrojenje za manipulaciju ionosfere, poznato…