Screenshot 2021 05 30 at 21.21.25
foto: Index.hr

Nakon što je u Zagrebu obrađeno 99% biračkih mjesta, postalo je izvjesno kako će Tomislav Tomašević s osvojenih 197. 845 glasova (63.92%) sigurno postati novi gradonačelnik grada Zagreba, predsjedništvo Domovinskog pokreta objavilo je kako će vrlo brzo raspisati unutarstranačke izbore.

-Unutarstranački izbori su potpuno normalna demokratska stvar koju bi svaka stranka trebala provesti nakon što njihov predsjednik izgubi na predsjedničkim, parlamentarnim, europarlamentarnim i lokalnim izborima. Doduše, mogli bismo sada pričekati i izbore za predstavnika stanara, koje bi naš predsjednik prema svim anketama trebao osvojiti, ali ne želimo kalkulirati – tvrdi naš izvor iz stranke.

No, iako dolaze nakon tri uzastopna poraza, unutarstranački izbori u Domovinskom pokretu nisu pokušaj puča protiv Miroslava Škore, nešto potpuno suprotno.

-Želimo omogućiti našem predsjedniku stranke, doktoru Miroslavu Škori, priliku da i on vidi kakav je to osjećaj kada pobijediš na izborima. Mislim, ovo jest malo neobičan način, ali znate kako kažu. Pobjednici se pamte, tko se još sjeća izbora – tvrdi naš izvor iz predsjedništva Domovinskog pokreta.

U Domovinskom pokretu je navodno zavladala prava panika nakon što se pojavila informacija kako je predsjednik stranke u nekoliko navrata posjećivao stranice Ryanaira. Ova ih je situacija podsjetila na 1991. kada je njihov predsjednik zbog stresnog okruženja bio prisiljen prihvatiti poslovnu ponudu iz inozemstva. Zbog svega navedenoga, u DP-u ne žele riskirati, pa su za svaki slučaj malo prilagodili odredbe stranačkog statuta kojim se uređuje izbor stranačkog vodstva.

Miroslav Škoro će biti naš jedini kandidat na tim izborima, uveli smo obvezu izlaska na izbore za sve članove i mogu reći kako nam prve ankete pokazuju kako Škoro ima preko 50% šanse za pobjedu, tako da smo dosta optimistični.

Možda ste propustili

Vlada kupuje F-16 kako bi bombardirala Prag i potjerala češke turiste natrag na Jadran

NewsBarovi novinari došli su u posjed dokumenata koji otkrivaju pozadinu naizgled iracionalnog plana kupovine skupocjenih F-16 iza kojeg se krije mračni plan humanog preseljenja čeških turista na Jadran, a sve kako bi se spasila turistička sezona 2020.

Od danas će broj novozaraženih prezentirati ministar Marić kako bi i on najvio nekakav rast

Vlada je jučer na zatvorenom djelu sjednice usvojila Odluku o financijskom izvještavanju…

Ured predsjednika tvrdi: “Druker” i “Narikača” stari su hrvatski pozdravi iz opere Nikola Šubić Zrinjski

Ničim izazvan i bez ikakvog povoda Ured predsjednika Republike Hrvatske poslao je…

Milanović napao djevojčicu (4) koja mu je rekla da je ‘zjocest’: Ta nepismena balavica koja je drukala…

Predsjednik republike Zoran Milanović, nakon što je nokautom u prvoj rundi porazio Daliju…

Plenković ponudio Merkelici objavu fotografije na Instagramu ako nam Njemačka pokrije javni dug

Najpoznatiji hrvatski influencer Andrej Plenković postao je globalna sprdnja na Twitteru nakon…

Milanović predložio Zdravka Mamića za predsjednika Vrhovnog suda

Predsjednik Republike Zoran Milanović u u petak se ponovno referirao na odluku Ustavnog suda…