janaf prasici

Glavno pitanje koje ovih dana muči svakog građanina Hrvatske jest: Zašto policija odmah prilikom primopredaje novca nije uhitila poduzetnika Krešu Peteka ako su znali da direktoru Janafa Draganu Kovačeviću nosi skoro 2 milijuna kuna mita? Pitanje je to koje je postalo glavna tema svih razgovora od studentskih do umirovljeničkih domova, a sam predsjednik države Zoran Milanović zbog njega navodno već danima ne spava.

Nikome nije jasno zašto policija nije reagirala odmah kada su osumnjičeni uhvaćeni “s prstima u pekmezu”, ali priča izgleda ima dublju pozadinu jer su osumnjičeni ipak uhvaćeni s “prstima u masti”, točnije svinjskoj masti.

Istražitelji su, naime, tajno pratili Peteka čitavo jutro i vidjeli ga da ulazi u banku, gdje je navodno podigao 1,9 milijuna kuna koje je kao mito nosio Draganu Kovačeviću. No, iako se situacija možda prosječnom čitatelju, koji se o ovoj i sličnim akcijama informira iz medija, čini čistom kao suza, ona to nije. Policija je, naime, to jutro shvatila kako Petek nije ništa doručkovao, a kada je stigao do banke već je bilo prošlo podne, a u restoran kod Kovačevića je stigao tek oko 14:00 sati i do tada ništa nije jeo.

-Istražitelji prilikom praćenja moraju paziti i na zdravstveno stanje praćenih osoba. Znate li što bi se dogodilo da smo uhitili nekoga na prazan želudac, pa da mu pozli i zbog toga završi u medijima, pa ljudi bi mislili da smo mi neprofesionalni – rekao nam je naš izvor iz DORH-a dok nam je kopirao preostale dijelove tajnog spisa.

Primopredaja se dogodila oko 14:10 i istražitelji su bili spremi upasti u restoran i uhititi osumnjičenike, no, onda su preko uređaja za prisluškivanje čuli kako im prilazi konobar i govori kako će prasići biti spremni za nekoliko trenutaka.

-Tada smo upali u etičku dilemu. Da upadnemo odmah i uhitimo gladnog čovjeka, riskiramo njegovo zdravlje i novac poreznih obveznika kojim je taj ručak plaćen, ili da pričekamo da završi ručak pa da ih uhitimo kao ljude. Mislim, ti prasići i bi vjerojatno propali, jer svi znaju da prasići nisu baš nešto naročito kad ohlade. Odluka je bila teška, ali mislim da je bila ispravna.

Istražitelji su odlučili pričekati i sami prigristi nešto kako bi imali energije, jer ni oni čitav dan nisu ništa konkretno pojeli. A stvari su se kasnije jednostavno razvijale svojim tijekom.

-Znate kako je to poslije ručka. Pojedeš, malo ubiješ oko i čekaš kraj radnog vremena. Jednostavno nije bilo dovoljno vremena da ih uhitimo prije 17:00, a budući da smo imali zabranu nabijati prekovremene, morali smo prekinuti akciju – dodao je naš izvor.

Možda ste propustili

Ekonomski fakultet uvodi smjer ‘čekanje na burzi’

Dobre vijesti stižu nam s ekonomskog fakulteta koji je najavio uvođenje smjera…

ČUDO U SRBIJI! Ovaj dječak naučio je paliti hrvatske zastave prije nego što je naučio izgovarati slovo R

Iz Beograda nam stiže topla ljudska priča o trogodišnjem dječaku koji je…

Grad Zagreb uvozi 100.000 gay komaraca iz Italije kako bi zaustavio razmnožavanje

U Zagrebu se odvija neobičan i kontroverzan potez u borbi protiv komaraca.…

ODGOVOR ČITATELJIMA ‘Visoki časni sud HDZ-a’ nije vijest s NewsBara!

U posljednjih nekoliko sati smo primili veći broj poruka čitatelja NewsBara koji su…

Zbog velikih gužvi u teretanama, od 1.1. vrijedi posebna regulacija dolazaka na parne i neparne dan

Zbog velikih gužvi u teretanama, od 1. siječnja vrijedi posebna regulacija dolazaka…

Astrološka zajednica u potpunom rasulu nakon spoznaje da je cijeli horoskop u krivu jer život počinje začećem

Na kongresu astrologa “Ljubav, posao, zdravlje” obznanjeno je spektakularno otkriće da su…