janaf prasici

Glavno pitanje koje ovih dana muči svakog građanina Hrvatske jest: Zašto policija odmah prilikom primopredaje novca nije uhitila poduzetnika Krešu Peteka ako su znali da direktoru Janafa Draganu Kovačeviću nosi skoro 2 milijuna kuna mita? Pitanje je to koje je postalo glavna tema svih razgovora od studentskih do umirovljeničkih domova, a sam predsjednik države Zoran Milanović zbog njega navodno već danima ne spava.

Nikome nije jasno zašto policija nije reagirala odmah kada su osumnjičeni uhvaćeni “s prstima u pekmezu”, ali priča izgleda ima dublju pozadinu jer su osumnjičeni ipak uhvaćeni s “prstima u masti”, točnije svinjskoj masti.

Istražitelji su, naime, tajno pratili Peteka čitavo jutro i vidjeli ga da ulazi u banku, gdje je navodno podigao 1,9 milijuna kuna koje je kao mito nosio Draganu Kovačeviću. No, iako se situacija možda prosječnom čitatelju, koji se o ovoj i sličnim akcijama informira iz medija, čini čistom kao suza, ona to nije. Policija je, naime, to jutro shvatila kako Petek nije ništa doručkovao, a kada je stigao do banke već je bilo prošlo podne, a u restoran kod Kovačevića je stigao tek oko 14:00 sati i do tada ništa nije jeo.

-Istražitelji prilikom praćenja moraju paziti i na zdravstveno stanje praćenih osoba. Znate li što bi se dogodilo da smo uhitili nekoga na prazan želudac, pa da mu pozli i zbog toga završi u medijima, pa ljudi bi mislili da smo mi neprofesionalni – rekao nam je naš izvor iz DORH-a dok nam je kopirao preostale dijelove tajnog spisa.

Primopredaja se dogodila oko 14:10 i istražitelji su bili spremi upasti u restoran i uhititi osumnjičenike, no, onda su preko uređaja za prisluškivanje čuli kako im prilazi konobar i govori kako će prasići biti spremni za nekoliko trenutaka.

-Tada smo upali u etičku dilemu. Da upadnemo odmah i uhitimo gladnog čovjeka, riskiramo njegovo zdravlje i novac poreznih obveznika kojim je taj ručak plaćen, ili da pričekamo da završi ručak pa da ih uhitimo kao ljude. Mislim, ti prasići i bi vjerojatno propali, jer svi znaju da prasići nisu baš nešto naročito kad ohlade. Odluka je bila teška, ali mislim da je bila ispravna.

Istražitelji su odlučili pričekati i sami prigristi nešto kako bi imali energije, jer ni oni čitav dan nisu ništa konkretno pojeli. A stvari su se kasnije jednostavno razvijale svojim tijekom.

-Znate kako je to poslije ručka. Pojedeš, malo ubiješ oko i čekaš kraj radnog vremena. Jednostavno nije bilo dovoljno vremena da ih uhitimo prije 17:00, a budući da smo imali zabranu nabijati prekovremene, morali smo prekinuti akciju – dodao je naš izvor.

Možda ste propustili

Ekonomski fakultet uvodi smjer ‘čekanje na burzi’

Dobre vijesti stižu nam s ekonomskog fakulteta koji je najavio uvođenje smjera…

Pulska Arena dobit će krovište i fasadu kako bi joj podigli razinu energetske učinkovitosti

Grad Pula će iz europskih fondova za energetsku učinkovitost dobiti sredstva za…

ČUDO U SRBIJI! Ovaj dječak naučio je paliti hrvatske zastave prije nego što je naučio izgovarati slovo R

Iz Beograda nam stiže topla ljudska priča o trogodišnjem dječaku koji je…

Grad Zagreb uvozi 100.000 gay komaraca iz Italije kako bi zaustavio razmnožavanje

U Zagrebu se odvija neobičan i kontroverzan potez u borbi protiv komaraca.…

Nikad nećete pogoditi tko je bivša hrvatska premijerka koja je sinoć ispala iz ‘Masked singera’

Kada ju je voditeljica Nikolina PIšek pitala kako je uspjela ujutro biti premijerka, odgovorila je ‘zato što sam kraljica i zato što sam koristila Uber.‘