vojska

HAVC je objavio ono što su svi već dugo slutili, inspiracija za filmove koji veličaju domaće ratne pobjede lagano blijedi, scenaristi su potrošeni, a osvježenje nije ni na vidiku. Napominju kako su tome uvelike pridonijele i poneke haaške presude hrvatskim generalima te konstatacije da je Oluja zapravo bila zločinačka akcija, a to je dodatno zbunilo domaće autore jer više nisu sigurni koje ratne pothvate smiju veličati u filmskim uprizorenjima. Prisjećaju se dobrih starih vremena kad su gotovo pola stoljeća nakon završetka 2. svjetskog rata snimali isključivo ratne filmove koji su veličali partizansku pobjedu nad fašističkim neprijateljem.

– Tad se nije pitalo što je tema filma, nego koji je partizan glavni lik – prisjeća se sa suzom u oku Saša Brašić, statist koji je poginuo u čak 50 partizanskih filmova.

Njihov je prijedlog da Vlada RH s novim mjerama za spas gospodarstva razmisli i o objavi rata nekoj od susjednih zemalja kao mjeri koja bi trebala spasiti domaću filmsku industriju.

– Smatramo kako bi bilo najbolje da to bude jedna od zemalja s kojima graničimo na jugu ili istoku jer one nisu u NATO savezu, što znači da ćemo sigurno izvojevati pobjedu – kaže Saša i dodaje kako ne bi imali ništa protiv ni da se objavi rat Iranu jer će se onda cijeli svijet priključiti Hrvatskoj u vojnom pohodu, a to će biti dovoljno inspiracije za sljedećih 50-ak godina.

Možda ste propustili

Istraživanje: Od strane glazbe hrvatski tinejdžeri najviše slušaju srpske narodnjake

Strana glazba još je uvijek najpopularnija među tinejdžerima pa tako srednjoškolci i…

Zbog koronavirusa koncert Nine Badrić u Areni održat će se bez publike

Nina Badrić je pristala održati koncert bez publike jer ju ionako nitko i ne sluša, no, pitanje je kako će takav angažman prihvatiti legendarni Mišo Kovač koji uskoro planira svoj novi koncert.

Brazzers u potrazi za porno glumcima koji mogu snimati s metar i pol udaljenosti

Brazzers se pridržava naputaka Svjetske zdravstvene organizacije pa su već nabavili objektive i usmjerene mikrofone za snimanje iz daljine no sada muku muče s pronalaskom glumaca za snimanje sa sigurne udaljenosti.

Hrvati šalju mailove Bill Gatesu s molbom da Cetinskom ugradi čip s opcijom ‘mute’

Poznatom hrvatskom pjevaču Toniju Cetinskom bila je dovoljna jedna objava na Facebooku…

Maja Šuput iznenadila fanove fotografijom bez šminke i filtera

Dan je počeo normalno, no ono što je usljedilo ostat će zapamćeno kao Instagram Apokalipsa.