umirovljenik cijepljenje

Nakon što je u Domu za odrasle sv. Nevjerni Toma u Osijeku organizirano cijepljenje Pfizerovim cjepivom protiv COVID-19 infekcije, došlo je neočekivane nuspojave kod jednog umirovljenika zbog koje je cijepljenje obustavljeno do daljnjega. Kako neslužbeno doznajemo, osamdesetogodišnji štićenik Mata Knežević iz Belišća je neposredno nakon instalacije prve doze cjepiva počeo otežano raditi, a nakon što mu se čitav sustav zablokirao liječnici su bili prisiljeni hitnom intervencijom napraviti reset na tvorničke postavke.

-Ne možemo tvrditi kako ovakve reakcije nisu bile za očekivati, jer u uvjetima korištenja stoji kako bi pacijenti sa starijim hardwareom mogli biti nekompatibilni s novim čipom. Ovo je cjepivo najnovije generacije, a mi u Hrvatskoj imamo velik broj umirovljenika na prastarom hardwareu, a da ne spominjemo kako se mnogi nisu niti ‘updejtali’ još od Hrvatskog proljeća, tako da sada moramo po starim medicinskim kartonima tražiti diskete s driverima kako se ovo ne bi ponovilo – izjavio je dr. Ognjen Brusnik iz KBC-a Osijek.

Iz Microsofta poručuju kako će novi update koji stiže 15. siječnja otkloniti sve probleme s kojima se susreću liječnici prilikom instalacije Pfizerovog cjepiva kod starijih korisnika, zbog čega su savjetovali da s nastavkom cjepljenja pričekaju do tada. A za hitne slučajeve su dali preporuku liječnicima koja bi mogla dodatno usporiti čitav proces.

-Dobili smo preporuku da sve umirovljenike, prije instalacije novog cjepiva, resetiramo i formatiramo. No to nam stvara dodatne probleme jer nikada ne znamo hoćemo li ih moći ponovno bootati, pa hoćemo li imati sve potrebne drivere. Osim toga, proces formatiranja je za ljude u tim godinama vrlo opasan jer se lako pregrijavaju, pa onda imamo i dodatnih problema sa skidanjem temperature – požalio se dr. Brusnik.

Zbog svega navedenog, Stožer je donio odluku o prekidu cijepljenja umirovljenika do 15. siječnja kada stiže novi update iz Microsofta. Capak je još jednom poručio kako su cjepiva i dalje izuzetno sigurna, te da je ovo normalna pojava te da treba pričekati nekoliko updatea dok se cjepivo u potpunosti ne debuggira.

Možda ste propustili

Grad Zagreb uvozi 100.000 gay komaraca iz Italije kako bi zaustavio razmnožavanje

U Zagrebu se odvija neobičan i kontroverzan potez u borbi protiv komaraca.…

Novi slučaj trovanja u Rijeci: Muškaracu (43) nakon čaše mineralne dijagnosticiran prijelom podlaktice

Večeras je u KBC-u Rijeka zaprimljen novi slučaj teškog trovanja mineralnom vodom.…

ZAMP tužio grad Zadar jer nije plaćao autorsku naknadu za morske orgulje

Ovih dana stigla je milijunska tužba gradu Zadar koju je dobio od…

Postignut kompromis: Vlada dozvolila svinjokolje svinjama koje su nosile FFP2 maske

Nakon 10 dana intenzivnih prosvjeda Stožera za obranu hrvatskog sela predvođenog neustrašivim…

Nikad nećete pogoditi tko je bivša hrvatska premijerka koja je sinoć ispala iz ‘Masked singera’

Kada ju je voditeljica Nikolina PIšek pitala kako je uspjela ujutro biti premijerka, odgovorila je ‘zato što sam kraljica i zato što sam koristila Uber.‘

Sesvete: Oluja potrgala i antene na HAARP postrojenju koje izaziva oluje

Jučerašnje olujno nevrijeme nije zaobišlo niti moćno postrojenje za manipulaciju ionosfere, poznato…