autobus

Mnogi su mislili da su zlatne godine hrvatskog šopinga u inozemstvu iza nas pa su odredišta poput Nagykanizsa, Graza i Trsta gotovo zaboravljena. No, šoping u inozemstvu se vraća na velika vrata jer građani putuju na sve dalje destinacije.

Na popisu najpopularnijih odredišta za šoping našle su se Švedska, Irska, Njemačka pa čak i Kanada, a najtraženija roba je ljudsko dostojanstvo.

Hrvati u velikom broju odlaze u dnevne, vikend ili čak višegodišnje šopinge, a neki za vrijeme boravka u inozemstvu osnuju obitelj i više se ne vrate u domovinu.

Filip B. ubraja se među one koji se više nisu vratili u domovinu, a u kratkom telefonskom razgovoru nam je rekao: “Da, jednog dana sam otišao u Kanadu jer sam čuo da je tamo povoljno ljudsko dostojanstvo. Kod nas si ga jednostavno nisam mogao priuštiti pa sam se osjećao kao stoka. Kada sam prvi put probao ljudsko dostojanstvo kanadskog podrijetla, osjećao sam se kao da sam na nekoj drogi. Za mene više nije bilo povratka i moram priznati da ne žalim ni za čime”.

Priče poput Filipove su sve češće jer Hrvatska na tržištu naprosto ne može konkurirati zato što nema prirodnih izvora ljudskog dostojanstva. No, nije sve tako sivo jer imamo bogate prirodne izvore zatucanosti koju pokušavamo izvoziti.

Nedavni primjer pokušaja izvoza je stanovita Želimira Markorospija koja je poslala poruku Ircima da podrže zabranu pobačaja. Nažalost, Irci su odbili ponudu te tako postali još primamljivije odredište svim Hrvatima zainteresiranim za nabavu ljudskog dostojanstva.

Možda ste propustili

Hrvatska dobila počasnu titulu samuraja zbog vrsno izvedenog demografskog harakirija

Iz Japana su nedavno stigle dobre vijesti za Hrvatsku, koja je primljena…

ODGOVOR ČITATELJIMA ‘Visoki časni sud HDZ-a’ nije vijest s NewsBara!

U posljednjih nekoliko sati smo primili veći broj poruka čitatelja NewsBara koji su…