markic

Goruća tema ovih dana u Hrvatskoj je Istanbulska konvencija. Iako se svima čini da i građani i političari imaju pametnijeg posla, neki politički akteri mahnito pokušavaju potkopati ratifikaciju konvencije. Nije nam bilo jasno zašto su se političari aktivirali baš za ovu temu kad su u svemu ostalom potpuno impotentni pa smo pobliže proučili Istanbulsku konvenciju.

Čini se da je stavka koja ih naročito uznemirava takozvana “rodna ideologija” koja štiti jedinke ženskog i srednjeg roda, tj. žene i djecu. Taj oblik zaštite sugerira da bi bilo zabranjeno krasti ženi i djeci. Iako to ne piše doslovno u konvenciji jer se do sada podrazumijevalo, naši su političari uvijek pronalazili način kako na sve moguće načine, pa tako i pronalaženjem lingvističkih i gramatičkih rupa u zakonu, pljačkati žene i djecu.

No, konvencija bi zatvorila postojeće rupe u gramatici i moralu pa će mnogi političari ostati bez glavnog izvora zarade – pljačkanja žene i djece. Tako ispada da se saborski dušobrižnici brinu samo za svoj džep, što nas je jako iznenadilo, da ne kažemo prenerazilo.

Možda ste propustili

Ako mislite da korona nije opasna pogledajte kako izgledaju ljudi koji su preživjeli izolaciju

Pandemija koronavirusa ostavila je neizbrisive posljedice na naš život. Dva mjeseca lockdowna…