letak istanbul

Ovih dana vodi se veliki spor oko Istanbulske konvencije, no malo tko zna što točno piše u originalnom tekstu. Jedna strana sukoba tako tvrdi da je riječ o konvenciji koja se bavi zaštitom žena i djece, dok druga strana tvrdi da mahune pretvaraju nerođenu djecu u hermafrodite.

Teško je na prvu reći koja je strana u pravu pa smo odlučili sami pročitati puni tekst Istanbulske konvencije, a ono što smo pročitali stvarno nas je šokiralo. Rodna ideologija gotovo je na svakoj stranici, a tekst je puno gori od letaka udruge Vigilare.

Cijeli tekst dobro je skriven od očiju javnosti i može se pročitati samo u opskurnom zakoniku pod nazivom Biblija, a neke od najkriminalnijih i najbolesnijih primjera rodne ideologije prenosimo u nastavku:

“A ženi reče: “Trudnoći tvojoj muke ću umnožit, u mukama djecu ćeš rađati. Žudnja će te mužu tjerati, a on će gospodariti nad tobom.” (Postanak 3:16)

“Neka ti je mjerilo: muškarca od dvadeset do šezdeset godina starosti procijeni pedeset šekela u srebru, a žensku procijeni trideset šekela.” (Levitski zakonik 27: 3, 4)

“Žena ne smije na se stavljati muške odjeće, a muškarac se ne smije oblačiti u ženske haljine. Tko bi to činio bio bi odvratan Jahvi, Bogu svome.” (Ponovljeni zakon 22: 5)

“Ako među zarobljenicima opaziš lijepu ženu i u nju se zagledaš, možeš je uzeti za ženu.” (Ponovljeni zakon 21:11)

“Ako optužba da se na mladoj ženi nije našlo djevičanstvo bude istinita, neka djevojku izvedu na kućna vrata njezina oca pa neka je ljudi njezina grada kamenjem zasiplju dok ne umre” (Ponovljeni zakon 22: 20, 21)

“Ako se dvojica potuku, pa žena jednoga pođe da izbavi svoga muža iz šaka onoga koji ga tuče i pruži ona svoju ruku i onoga uhvati za sram, odsijeci joj ruku i neka je ne sažaljuje oko tvoje.” (Ponovljeni zakon 25: 11, 12)

“I djecu ću im razmrskati na njihove oči, kuće ću im oplijeniti i žene ću im sramotiti. (…) Nego će iz lukova djecu ubijati, ni na plod u utrobi neće se smilovati, niti će djece žaliti oko njihovo.” (Izaija 13: 16, 18)

“Žene, budite podložne vašim muževima, kao Gospodinu.” (Efežanima 5, 22)

“Žene, pokoravajte se svojim muževima kao što dolikuje u Gospodinu!” (Kološanima 3:18)

To su samo neki od nebrojenih primjera rodne ideologije, a kako je takav tekst uopće preživio do bilo kakvog oblika javne rasprave, nije nam jasno.

Možda ste propustili

Umirovljenici odlaze na liječenje u tramvaje umjesto u toplice jer im išijas prođe čim vide slobodno mjesto

Liječnici izdaju sve više uputnica za tramvaje, koji su postali omiljena destinacija…

Očajni Slavonci skupljaju novac za liječenje sina koji ima rijetku bolest odbijanja dude s rakijom

Obitelj iz Slavonije pokrenula je humanitarnu akciju prikupljanja sredstva za liječenje sina…

Dijetalna pića sagorijevaju čak 7 puta više novaca od obične vode

Znanstvenici su otkrili da dijetalna pića sagorijevaju čak sedam puta više novaca…

Djeca se rađaju sa sve dužim rukama da lakše okidaju selfije

Znanstvenici su došli do zanimljivih spoznaja i otkrili da se djeca rađaju…

HRT počinje naplaćivati pretplatu svima koji imaju pogled na sljemenski toranj

Nakon što je HRT uveo pretplatu svim građanima koji posjeduju uređaje na…

Umirovljenik održao na životu unukova tamagotchija punih 20 godina

Umirovljeni lučki radnik iz Ogulina, 70-godišnji Ante Kreditny brine se o davno…