Josipa Rimac
N1/Screenshot

Bivša gradonačelnica Knina, dojučerašnja tajnica u Ministarstvu uprave i donedavno slobodna Josipa Rimac, nalazi se pod Uskokovom istragom zbog sumnje kako je počinila sva djela iz HDZ starter paketa, što uključuje i sređivanje prolazaka na državnim stručnim ispitima svojim prijateljima i stranačkim kolegama.

Priča o Josipi Rimac je punila novinske stupce puna dva mjeseca jer se ispostavilo kako nitko ništa nije slutio, susjedi su izjavljivali kako je bila tiha i povučena, a svećenik je potvrdio kako je redovno išla u crkvu. No, baš kada smo mislili da će priča o Josipi Rimac otići u zastaru kao Sanaderove optužnice, isplivala je informacija koja je prekinula sve zastarne rokove.

U novom otkriću Telegram piše kako je Josipa Rimac pokušala svojoj prijateljici, matičarki iz Knina, srediti državni ispit. Nabavila joj je ispitna pitanja, dogovorila sve s ispitivačicom – a ova je svejedno pala. Znači, za slučaj da niste od prve sve upili, pročitajte ovu rečenicu još nekoliko puta za redom.

Frendica Josipe Rimac uspjela je pasti namješten državni ispit

Zvijezda ove priče je Jelena Drlje, 34-godišnja matičarka u Upravnom odjelu za opću upravu Šibensko-kninske županije za koju je USKOK doznao uvidom u WhatsApp komunikaciju Josipe Rimac.

Istražitelji su iz komunikacije doznali kako je Josipa Rimac prijateljici obećala nabaviti pitanja, a uz to je i poslala poruku Tereziji Marić, načelnici Samostalnog sektora za građanska stanja i modernizaciju upravnog postupanja u Ministarstvu uprave.

“Moja Jelena polaže ispit u subotu”, napisala je Josipa Rimac i zatražila od nje ispitna pitanja, jer u priručniku za namještanje ispita stoji kako uvijek treba tražiti ispitna pitnaja za slučaj da netko od profesora otkaže poslušnost. Terezija Marić joj je, tvrdi Uskok, odgovorila i da će “staviti zvjezdicu”.

No, onda je došao taj kobni ispit, i Jelena Drlje je, uz potegnutu vezu, uz dobivena pitanja – uspjela pasti državni ispit iz matičarstva.

Na kraju nam ne preostaje ništa drugo nego se zapitati tko je kriv za ovakvo stanje u državi. Tko je kriv da jedna prijateljica tajnice u Ministarstvu uprave, dva puta mora izlaziti na jedan državni ispit koji je namješten i za kojeg uz to ima pitanja? Kriv je obrazovni sustav zbog kojeg naši mladi nakon završenog visokoškolskog obrazovanja, čak ni uz pomoć politike ne mogu položiti jedan rutinski ispiti koji je uz to i namješten i za kojeg imaju pitanja.

Mislite da bi u jednoj Njemačkoj jedna prijateljica tajnice u Ministarstvu uprave pala na namještenom ispitu za matičara? Ne bi! I to je glavni razlog zašto mladi odlaze iz Hrvatske, jer nitko ne želi ostati u zemlji koja na ovakav način onemogućava mlade u napretku i razvoju karijere. Pravo je čudo pa i Josipa Rimac još uvijek nije spakirala kofere i otišla put Minhena. Vjerojatno i hoće. Čim izađe iz zatvora.

Možda ste propustili

Vlada kupuje F-16 kako bi bombardirala Prag i potjerala češke turiste natrag na Jadran

NewsBarovi novinari došli su u posjed dokumenata koji otkrivaju pozadinu naizgled iracionalnog plana kupovine skupocjenih F-16 iza kojeg se krije mračni plan humanog preseljenja čeških turista na Jadran, a sve kako bi se spasila turistička sezona 2020.

Vrh SDP-a donio odluku da se predsjednika stranke zaključa u podrum do parlamentarnih izbora

Prvi među jednakim socijaldemokratima, Davor Bernardić,  ponovno je pokušao dati intervju u kojem…

Milan Kujundžić ne zna u kojoj kući mora biti dok je u samoizolaciji

Bivši ministar zdravstva Milan Kujundžić mora u samoizolaciju na 15 dana jer…

Kolinda jutros demantirala demanti u kojem demantira demanti o izjavi da odustaje od ureda

Bivša predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović jutros je demantirala sinoćnji demantij u…

Kerum tvrdi kako Vuco nema šanse na izborima: “Split je urban grad, pa tko će glasat za seljaka”

Predsjednik Hrvatske građanske stranke Željko Kerum, osvrnuo se na kandidaturu Siniše Vuce,…

Davor Bernardić zavalio Zagrepčanima što mu svake večeri plješću s balkona

Predsjednik SDP-a održao je izvanrednu press konferenciju za novinare na kojoj je…