n1

Jučer je održan prvi krug predsjedničkih izbora, a prema rezultatima DIP-a, u drugi krug 5. siječnja 2020. godine idu Zoran Milanović i Kolinda Grabar-Kitarović.

Najveće razočarenje ovih izbora, uz tradicionalnog Antu Đapića koji u drugi krug nije ušao zbog tehničkih ograničenja, bio je europarlamentarac Mislav Kolakušić koji je osvojio tek 5,87% glasova. No, dok su svi ostali kandidati hvalili svoj uspjeh, on je bio jedini koji je sportski priznao poraz i preuzeo krivnju za loše rezultate.

Kolakušić smatra kako je pogriješio jer je uložio premalo u kampanju. Budući da je s 12 uloženih kuna došao do 5,87 posto glasova, Kolakušić je matematičkim izračunom došao do zaključka da bi s dodatnih 39 uloženih kuna dobio 25 % glasova, što bi mu bilo dovoljno za ulazak u drugi krug.

-Neki ljudi su mi savjetovali da ne škrtarim i da odmah uložim bar 55 kuna u kampanju, ali znate kako je to, visok je datum, žena kaže pričekaj drugi krug da legne plaća pa onda uloži i je** ga… – priznao je Kolakušić.

Kolakušić, koji je inače vrhunski matematičar i analitičar, napravio je manji propust budući da je projekcije ulaganja radio u eurima a pogreška je nastala zbog varijabilnog tečaja.

-Znate kako je to kada vam plaća legne u eurima, a plaćate u kunama, previše je tu varijabli pa su ovakvi propusti bili za očekivati.

Zbog ovog propusta Kolakušić je izjavio kako ipak neće dići ruke od Hrvatske nego će ju spasiti na sljedećim parlamentarnim izborima za čiju je kampanju već rezervirao 75 kuna.

Možda ste propustili

ODGOVOR ČITATELJIMA ‘Visoki časni sud HDZ-a’ nije vijest s NewsBara!

U posljednjih nekoliko sati smo primili veći broj poruka čitatelja NewsBara koji su…

Hrvatska dobila počasnu titulu samuraja zbog vrsno izvedenog demografskog harakirija

Iz Japana su nedavno stigle dobre vijesti za Hrvatsku, koja je primljena…