milanovic
predsjednik.hr

Saga oko privatno-poslovnog putovanja predsjednika Milanovića u Albaniju se nastavlja. Nakon što je bivši premijer i sadašnji predsjednik svima pokazao kako nije pozorno slušao kada su mu objašnjavali da predsjednik čak i svoja privatna putovanja može proglasiti službenim i putovati na račun poreznih obveznika, pa je odlučio jedno službeno putovanje proglasiti privatnim – sada ga je ponovno proglasio službenim.

Da bi stvar bila još i gora, na privatno-poslovni put je krenuo s ratnim brodom pokojnog Maršala. Kada bi na skali od 1 do 9 morali opisati koliko je debilan čin kada službeni put na kojeg ideš ratnim brodom – proglasiš privatnim, rezultat bi bio troznamenkasti.

Kada je postavljeno pitanje putnih naloga, predsjednik je imao vrlo konkretan odgovor.

– U ovom uredu predsjednika republike putni nalozi se ne izdaju. Prvo, zato jer ne vidim tko bi uopće pisao putni nalog predsjedniku republike. Dosad sam bio šest puta izvan Hrvatske i ja ne uzimam devizne dnevnice, zato nema putnog naloga – rekao je Milanović, te dodao da je isplaćivanje dnevnica dužnosnicima poput predsjednika, ministara i državnih tajnika džeparenje državnog proračuna.

Milanović je ovdje zaboravio dodati i kako Hrvatske autoceste još uvijek ne naplaćuju cestarinu za morske puteve, tako da vjerojatno ne bi niti mogao dokazati smjer kretanja.

-Ne želim prkositi Povjerenstvu. Nešto što je ustvari službeno deklarirao sam kao privatno, ali nisam ništa skrivao, to je moja greška. Kada nešto deklarirate kao službeno, a idete privatno, onda je to problem. Ja to nisam radio. Išao sam čovjeku, čiji nisam bio konzultant. Da jesam bio, čemu razlika.  Ispričavam se na tehničkoj grešci – ponovio je.

Na kraju se osvrnuo na slučaj bivše predsjednice kada je bila optužena da je privatni put prikazala kao službeni kako bi mogla održati bilateralni sastanak s ogradom bijele kuće.

-Ono što je bilo s Kolindom je bio napad medija da je put bio privatan, da se nije sastala ni s kim, da je naknadno izdan putni nalog. Ovdje je sve bilo suprotno. Nije bilo putnog naloga, ja sam se javno sastao…”, kazao je Milanović.

Doduše, ovo nije sve potpuno točno, jer se bivša predsjednica s ogradom bijele kuće sastala javno pred kamerama HRT-a, čemu je, na žalost, svjedočila čitava nacija.

Možda ste propustili

ODGOVOR ČITATELJIMA ‘Visoki časni sud HDZ-a’ nije vijest s NewsBara!

U posljednjih nekoliko sati smo primili veći broj poruka čitatelja NewsBara koji su…

Hrvatska dobila počasnu titulu samuraja zbog vrsno izvedenog demografskog harakirija

Iz Japana su nedavno stigle dobre vijesti za Hrvatsku, koja je primljena…