zoran milanovic zdravko mamic
Ured predsjednika Republike Hrvatske / Filip Glas / YouTube

Predsjednik Republike Zoran Milanović u u petak se ponovno referirao na odluku Ustavnog suda te je na Facebooku poručio kako je namještanje natječaja kazneno djelo, ali s obzirom kako je evidentno da u HDZ-u s tim nemaju problema, odlučio je da će za predsjednika Vrhovnog suda predložiti Zdravka Mamića.

“Moj kandidat je sada Zdravko Mamić i HDZ će, koliko god im to teško padalo, morati glasati o njemu. Za ili protiv, što će sve reći. A onda neka razmišljaju što je Mamić objaviti o onima koji budu glasali protiv njega”, napisao je Milanović nakon što su Malenica i Plenković objavili kako neće podržati Milanovićevu kandidatkinju Zlatu Đurđervić.

Milanović je na Facebooku komentirao i današnje izjave predsjednika Ustavnog suda Miroslava Šeparovića, aludirajući na medijske napise o njegovu kumstvu s HDZ-ovim Vladimirom Šeksom.

Milanović se referirao na izjavu predsjednika Ustavnog suda koji je rekao; “Ako su javni natječaji, oglasi pa i javni pozivi možda i namješteni, to nije razlog da se oni ukinu ”, te je dodao dodao “Ako ćemo se držati tog načela, onda ne vidim boljeg kandidata za predsjednika Vrhovnog suda od Zdravka Mamića. On će, s obzirom na svoje iskustvo i člansku iskaznicu najbolje proći na takvom natječaju i ne sumnjam kako će dobiti podršku Sabora.

Iz HDZ-a nisu željeli službeno komentirati ovaj Milanovićev prijedlog, ali kako neslužbeno doznajemo većina je sklona podržati ovaj prijedlog jer je poznato kako Zdravko Mamić ima veliko iskustvo u pravosuđu, dubinski poznaje funkcioniranje sustava i pokazao je veliku želju da provede reformu pravosuđa, što je u ovom trenutku, nakon ukidanja HGK članarine, glavni prioritet ove Vlade.

Možda ste propustili

Domovinski pokret raspisao unutarstranačke izbore kako bi i Škoro negdje pobijedio

Nakon što je u Zagrebu obrađeno 99% biračkih mjesta, postalo je izvjesno…

Milanović napao djevojčicu (4) koja mu je rekla da je ‘zjocest’: Ta nepismena balavica koja je drukala…

Predsjednik republike Zoran Milanović, nakon što je nokautom u prvoj rundi porazio Daliju…

Milanović ponovno napada: Imam dokaze da je Plenković u 7. razredu ostao kod kuće zbog ‘gripe’, a igrao je košarku s prijateljima

Ured predsjednika sazvao je izvanrednu press konferenciju za novinare kako bi izvijestili…

Milanović priznao: Zvali su me i u klub masona, ali u klubu Slavonaca je bila bolja klopa

Ne stišava se bura oko privatnog kluba bivšeg šefa Janafa Dragana Kovačevića…

Ministar Marić optimističan: Ako zaplijenimo još koji auto kod Kovačevića, imat ćemo rast BDP-a

Prošla dva tjedna bila su rekordna za punjenje državnog proračuna. Nakon više…

Milanović nema putni nalog jer ratnim brodom do Albanije nema cestarine

Saga oko privatno-poslovnog putovanja predsjednika Milanovića u Albaniju se nastavlja. Nakon što…