hrt televizor

‘Škola na Trećem’ krenula je s emitiranjem u ponedjeljak u 8 sati na Trećem programu HTV-a, a prvi su je koristili učenici prvog razreda osnovnih škola. Nastava je namijenjena osnovnoškolcima od 1. do 4. razreda i podijeljena je po satima i razredima.

No, već nakon prvog sata emitiranja u škole su počele pristizati prijave kako su pojedini učenici viđeni kako za vrijeme obvezne nastave markiraju i igraju se po parkovima i trgovačkim centrima. Svjesna činjenice kako profesori ne mogu kontrolirati prisutnost učenika pred televizorima, ministrica je odlučila ovlastiti HRT-ovu službu naplate, tzv. inkasatore, da prilikom redovne naplate pretplate kontroliraju prisutnost učenika pred televizorima.

HRT je prihvatio prijedlog ministrice Divljak, a inkasatori su odmah dobili popise učenika nižih razreda zajedno s njihovim fotografijama kako bi mogli provjeravati prisutnost u ‘Školi na Trećem’ za vrijeme prikazivanja nastave za njihov uzrast. Učenici koji ne budu prisutni pred televizorom dobit će neopravdane sate bez mogućnosti opravdanja.

Mnogi su roditelji negodovali zbog ove odluke, no, svi se slažu kako će na ovaj način djeca još od malih nogu razviti prirodan strah od HRT-ovih inkasatora, koji će im pomoći kasnije u životu da lakše izbjegavaju plaćati pretplatu javnom servisu.

Možda ste propustili

Postignut kompromis: Vlada dozvolila svinjokolje svinjama koje su nosile FFP2 maske

Nakon 10 dana intenzivnih prosvjeda Stožera za obranu hrvatskog sela predvođenog neustrašivim…

Sesvete: Oluja potrgala i antene na HAARP postrojenju koje izaziva oluje

Jučerašnje olujno nevrijeme nije zaobišlo niti moćno postrojenje za manipulaciju ionosfere, poznato…

ZAMP tužio grad Zadar jer nije plaćao autorsku naknadu za morske orgulje

Ovih dana stigla je milijunska tužba gradu Zadar koju je dobio od…

Grad Zagreb uvozi 100.000 gay komaraca iz Italije kako bi zaustavio razmnožavanje

U Zagrebu se odvija neobičan i kontroverzan potez u borbi protiv komaraca.…