sirija migranti
Mstyslav Chernov/Wikimedia CC

Kolona od 75.000 sirijskih migranata, koji su se zaputili prema Europskoj uniji, iznenada je promijenila svoj smjer kretanja i uputila se natrag prema Siriji. Nakon što je Ankara objavila kako ih neće zadržavati, migranti su masovno pohrlili prema boljem životu u Europskoj uniji, neki su čak i probili su grčko-tursku granicu i stigli na otok Lezbos, ali kada je do njih došla vijest kako Europskom unijom trenutno predsjedava Hrvatska, većina ih se odlučila vratiti natrag u Siriju.

-Očekivali smo bolji život, mir, stabilnost. Ali sad kad je Hrvatska glavna u EU, možda je Sirija ipak bolje rješenje – izjavio je Abbodu Mavidou, inženjer strojarstva iz Sirije.

Sirijske povratnike od svog nauma nije uspio odgovoriti niti turski predsjednik Erdogan, koji im je ponudio plaćen put do Njemačke i plaćen privremeni smještaj na Jadranu.

-U Turskoj su nam ponudili 400,00 Eura za troškove puta, ali ja sam ih upitao; Ako je tamo tako dobro, zašto vi ne odete? I nitko mi nije ništa odgovorio. Pametnome dosta – dodao je Abbodu.

Sirijski migranti su čuli istinite priče o hrvatskom javnom sektoru, HDZ-u, budućem premijeru Bernardiću i glasu bivše predsjednice, no, najviše ih je prestrašila priča o našem mirovinskom sustavu, zbog kojeg se među migrantima proširila proširio strah da bi čitava EU mogla doživjeti hrvatski scenarij.

-Dosta mi je trauma. Preživio sam sirijski rat, ne treba mi još i hrvatska mirovina – rekao je Abbodu.

Možda ste propustili

Vučić u Washingtonu priznao da je Tesla Hrvat, pogledajte kako je reagirao kad je shvatio što je potpisao

Aleksandar Vučić našao se u nezgodnoj situaciji nakon što je u Washingtonu…

Sjeverna Koreja snima obradu filma ‘Kako je počeo termonuklearni rat na mom otoku’

Kim Jong Un osobno će režirati obradu hrvatskog filma s naslovom prilagođenim…

Gospa iz Međugorja objavila kako će se sljedeća dva tjedna ukazivati isključivo putem videolinka

Kraljica Mira objavila je sinoć kako se zbog preporuka Svjetske zdravstvene organizacije…

Vatikan zabranio gotovinska plaćanja za oprost grijeha

Zbog sve češće prakse neizdavanja računa i oprosta grijeha na crno Vatikan je zabranio plaćanje usluga ispovijedi gotovinom. Uskoro se očekuje i uvođenje fiskalnih blagajni kako bi građani bili sigurni da su njihovi grijesi uistinu i oprošteni te da je na njih plaćen porez.

Francuzi snimaju depresivnu dramu o propadanju hrvatske srednje klase kad dođe račun od Holdinga

Mladi par iz srednje klase uspije si priuštiti stan unatoč svim zaprekama…

Islamska zajednica protiv Gay Pridea u Srajevu: To je neprirodno, brak je zajednica muškarca i žene i žene i žene i žene…

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini pozvala je u muslimanske vjernike da…