nasa konferencija

Nakon smrti Neila Armstronga, navodno prvog čovjeka na Mjesecu, NASA je odlučila odati sve detalje najveće tajne u povijesti čovječanstva – Armstrongova lunarna šetnja režirana je i snimljena u filmskom studiju na Zemlji.

Iako su teoretičari urote već 30 godina tvrdili isto, ispostavlja se da su u mnogo toga pogriješili. Oni su do svog saznanja došli logičkim razmišljanjem. Shvatili su kako je bilo nemoguće da ljudi odu na Mjesec 1969. jer su tad računala bila veličine sobe, a svi znaju kako čovjek mora imati laptop kada putuje na Mjesec. Stoga su čistom logikom zaključili da se Armstrongova šetnja Mjesecom zapravo snimala u Hollywoodu, u režiji Stanleya Kubricka.

NASA je na službenoj konferenciji za novinare iznijela sve detalje ove obmane koji se znatno razlikuju od općeprihvaćene teorije urote. Slijetanje na Mjesec nije se snimalo u Hollywoodu nego u u Zagrebu, točnije u studiju Jadran filma. Na redateljskoj stolici nije sjedio Stanley Kubrick nego Veljko Bulajić, a Neila Armstronga nije glumio Neil Armstrong nego Bata Živojinović.

Uprava Svemirske agencije u tom je trenutku prosudila da se tako tajan projekt ne smije snimati na američkom tlu, stoga smo morali pronaći lokaciju koju nitko zdrave pameti neće povezati s letom na Mjesec. Zato nam se Jugoslavija učinila savršenom. Doduše, Jadran film nije ispunjavao sve naše kriterije, no s obzirom na to da tada nije postojala alternativa, morali smo uzeti što nam se pružalo – rekao je Charles F. Bolden, direktor Svemirske agencije.

Stanley Kubrick, koji je bio angažiran za režiju ovog spektakla, odbio je doći u Hrvatsku jer su tad  Židovi naširoko zaobilazili sve zemlje koje su bilo kako u Drugome svjetskom ratu bile povezane s nacističkom Njemačkom, a ispostavilo se da su svi američki redatelji u to doba bili upravo Židovi. Stoga je NASA morala angažirati domaćeg  redatelja, a kockica je pala na Veljka Bulajića. No tu nije bio kraj NASA-inim problemima. Ispostavilo se da Neil Armstrong nije dobar glumac.

-Koliko god da smo vježbali, Neil Armstrong jednostavno nije mogao poskakivati kao da je na Mjesecu. Zato smo morali pronaći domaćega glumca koji bi to mogao odglumiti. Iako nitko od nas ne zna zašto, odluka je pala na tog Batu Živojinovića – otkrio je Bolden.

Bata je skakutao po studiju kao zec po livadi i, baš kad su pomislili da mogu krenuti na snimanje, shvatili su da Bata ne govori engleski jezik.

Originalna rečenica koju je Neil trebao izgovoriti kad zakorači na Mjesec bila je: “This is truly a very small step for me as a man, but this is a big step for people, humanity, mankind and the entire civilization“, ali kako Bata nikako nije mogao zapamtiti sve to, morali smo se složiti i sa skraćenom verzijom – tužno je dodao Bolden.

Ova je vijest razveselila teoretičare urote diljem svijeta, ovo je vjerojatno prva urota za koju su bili u pravu, iako su promašili gotovo sve detalje. Hrvatska se ovim priznanjem može svrstati uz bok SAD-u i SSSR-u jer je ravnopravno sudjelovala u utrci za Mjesec.

Možda ste propustili

Kako bi uštedjeli na lijekovima, HZZO naredio liječnicima da pacijentima propisuju “pozitivno razmišljanje”

Zbog velikih dugova u zdravstvu, HZZO je naredio svim liječnicima da pacijentima…

Izvanzemaljci su pokušali sletjeti u Hrvatsku, no zbog gužve na ‘Franji Tuđmanu’ preusmjereni su na Roswell

Hrvatska je propustila nevjerojatnu turističku priliku jer je Zračna luka ‘Franjo Tuđman’…

Nakon što je prikupio podatke iz Bibinja Bill Gates odustao od 5G čipiranja ljudi

Bill Gates objavio je jutros kako se povlači iz svog projekta života…

Bosanski znanstvenik iz Foče vaservagom dokazao teoriju ravne Zemlje

Znastveni svijet potresa vijest o bosanskom znanstveniku koji je vaservagom dokazao teoriju…

Karika koja nedostaje: U Krapini pronađena nova vrsta humanoidnih kralježnjaka “vinozemci”

U Krapini je otkrivena potpuno nova nova vrsta koju su znanstvenici nazvali…

Znanstvenici predstavili izum koji će spasiti milijune brakova – WC dasku koja se sama spušta

Znanstvenici njemačkog instituta Weltschmerz izumili su revolucionarni izum za kojeg vjeruju kako…