josip klemm
foto: N1

Na zagrebačkom Županijskom sudu potvrđeno nam je da je odvjetnica koja zastupa Josipa Klemma dostavila zahtjev za odgodu izdržavanja kazne na 15 godina jer je njezin klijent zbog sumnje na koronavirus samoizoliran.

Kako smo neslužbeno doznali, samoizolacija se dogodila ovog vikenda na području Samobora, Klemm je prilikom samopregleda zakašljao, zbog čega se pojavila sumnja u koronavirus i sud mu je odobrio odgodu odlaska u zatvor.

-Inače je praksa da se odgoda zatvora traži na maksimalno tri mjeseca, no, budući da su najnovija istraživanja pokazala kako će koronavirus biti sezonalan, tj. pojavljivat će se svake godine u sezoni gripe, a pesimistične procjene su da bi do pronalaska cjepiva moglo proći do 15 godina, odlučili smo tražiti nešto duži rok i sud je to odobrio – potvrdila je Klemmova odvjetnica.

Sud može odobriti odgodu odsluženju svakom osuđeniku koji priloži dokaze da mu je zdravlje ugroženo – što je Klemm i učinio. Ta odgoda može trajati koliko traje i opasnost za zdravlje. No, budući da je Klemm odlučio staviti se u strogu samoizolaciju, njemu neće moći niti pristupiti niti liječnici, stoga je jedini način da sud dobije potvrdu o poboljšanom stanju jest da Josip Klemm sam odluči javiti sudu potvrdu da mu je zdravlje stabilno.

-Ja vam uvjeravam kako će moj klijent, čim bude siguran da nema koronavirus, sam javiti sudu da je ozdravio i svojevoljno doći na odsluženje zatvorske kazne – dodala je odvjetnica.

Kako neslužbeno doznajemo, u trenutku objave ovog članka, simptome koronavirusa počeo je osjećati i Tomo Horvatinčić

Možda ste propustili

ZAMP tužio grad Zadar jer nije plaćao autorsku naknadu za morske orgulje

Ovih dana stigla je milijunska tužba gradu Zadar koju je dobio od…

Sesvete: Oluja potrgala i antene na HAARP postrojenju koje izaziva oluje

Jučerašnje olujno nevrijeme nije zaobišlo niti moćno postrojenje za manipulaciju ionosfere, poznato…

Postignut kompromis: Vlada dozvolila svinjokolje svinjama koje su nosile FFP2 maske

Nakon 10 dana intenzivnih prosvjeda Stožera za obranu hrvatskog sela predvođenog neustrašivim…

Grad Zagreb uvozi 100.000 gay komaraca iz Italije kako bi zaustavio razmnožavanje

U Zagrebu se odvija neobičan i kontroverzan potez u borbi protiv komaraca.…