PU Zagrebačka izvjestila je danas o pljački banke koja se dogodila danas oko 11:30 na Maksimiru u kojoj je nepoznata muška osoba, za koju postoji sumnja da je talijanski državljanin, naoružana do zuba talijanskim akcentom bez zaštitne maske prišla djelatnici za šalterom te zaprijetila kako će kihnuti na nju ako joj ne preda sav novac iz blagajne. Djelatnica je u strahu za vlastiti život odmah predala sav iznos od 140.000 tisuća kuna, nakon čega se udaljila u nepoznatom smjeru.

-Prvo je stajao u redu i čekao kao i svi durgi klijenti, ničime nije davao naslutiti kako je riječ o Talijanu. Onda mi je prišao i rekao: “Ciao Bella. Baš imaš lijep posao, bilo bi šteta da ga bolovanje pokvari” – izjavila je djelatinica banke u policijski zapisnik.

MUP je početkom tjedna izdao upozorenje za sve djelatnike banaka i prodavačice s detaljnim uputama kako se ponašati u slučaju kada se u dućanu pojavi osoba za koju postoji osnovana sumnja da je Talijan. U tom slučaju MUP preporučuje svima da mu odmah pedaju sav novac i prije nego to on sam zatraži kako bi se potencijalna verbalna konverzacija smanjila na minimum.

Također MUP apelira da se s Talijanima ne otvaraju teme poput kuhanja ili drugog svjetskog rata, budući da su zabilježeni slučajevi u kojima samo jedan Talijan kod takvih tema zbog velikog zanosa slinom zarazi preko 150 metara kvadrata prostora.

Možda ste propustili

Postignut kompromis: Vlada dozvolila svinjokolje svinjama koje su nosile FFP2 maske

Nakon 10 dana intenzivnih prosvjeda Stožera za obranu hrvatskog sela predvođenog neustrašivim…

Sesvete: Oluja potrgala i antene na HAARP postrojenju koje izaziva oluje

Jučerašnje olujno nevrijeme nije zaobišlo niti moćno postrojenje za manipulaciju ionosfere, poznato…

Grad Zagreb uvozi 100.000 gay komaraca iz Italije kako bi zaustavio razmnožavanje

U Zagrebu se odvija neobičan i kontroverzan potez u borbi protiv komaraca.…

ZAMP tužio grad Zadar jer nije plaćao autorsku naknadu za morske orgulje

Ovih dana stigla je milijunska tužba gradu Zadar koju je dobio od…