16637883503 97afddab95 o

Baš kao u svakome američkom filmu katastrofe, i ova apokalipsa svjetskih razmjera najžešće je pogodila New York. Za neke uobičajen radni ponedjeljak, za hipstere kraj svijeta kakva poznajemo. Instagran, fotografska aplikacija za mobitele i društvena mreža na kojoj se korisnici razmeću umijećem stavljanja filtara na fotografije 2. rujna je oko 8 .15 sati prema istočnom vremenu postala nedostupna. Hipsteri, koji jutro započinju zdravim fotografiranjem doručka, našli su se u problemima.

– Složio sam si integralni tost, organsku slaninu i jaja, crnu kolumbijsku kavu, čašu svježe iscijeđenog soka od organske naranče, sve to lijepo dekorirao listićima zelene salate i cherry rajčicama, organskima dakako. Nedostajalo je samo fotografiranje doručka, filtriranje fotografije Inkwellom ili Lo-fijem kad odjednom, ne mogu se spojiti na Instagram. Imam fotografiju, ali je ne mogu filtrirati. Ne mogu je učitati na Instagram. Ne mogu je podjeliti na Facebook. Mislim, mogao bih, ali nefiltrirana je bez veze. Doručak se hladi, minute postaju sati, a Instagram je i dalje nedostupan. Odjednom mi se zacrnilo pred očima – prepričava američkim novinarima Nathan Samuelson, 34-godišnji hipster iz Queensa.

Dok milijuni u zemljama trećeg svijeta umiru od gladi zbog neimaštine, hipsteri u zemljama prvog svijeta umiru od gladi zato što ne mogu fotografirati svoje obilje.

Koliko je stanje ozbiljno govori i to što Nathan ovu izjavu daje s prijenosnoga bolničkog kreveta, okružen stotinama svojih hipster-suboraca za koje nije bilo više mjesta u njujorškim bolnicama, pa je izravnom naredbom predsjednika Obame naređeno nacionalnoj gardi uspostavljenje vojne trijaže u dvorani Madison Square Gardena, gdje svakog trena stižu stotine novih pacijenata.

– Dozlaboga su naporni! Oni kojima je bolje i koji su pri svijesti svađaju se komu je prije pozlilo od gladi. Već su se podijelili u kružoke. Oni kojima je pozlilo prije podneva smatraju se pravim hipsterima i optužuju one koji su se onesvijestili nakon podneva da su očito pojeli nešto što nisu fotografirali – ljutito prepričava dojmove poručnica i medicinska sestra nacionalne garde Barbara Paulson.

Iz Instagrama su poručili kako svi njihovi inženjeri otklanjaju probleme s aplikacijom jer njima nikako nije cilj da strada populacija koja se najviše koristi njihovim proizvodom.

Dodajmo da na nekome opskurnom kanalu američke televizije, za koji nitko ne zna, već nekoliko sati ide humanitarni koncert uživo na kojem nastupaju bendovi za koje nitko nikad nije čuo, a otvoreni su i humanitarni telefoni na koje vam se javljaju nepoznate slavne ličnosti indie i hipsterske scene. Za sada nisu skupili ništa dolara jer nitko nije nazvao niti to tko gleda, ali gladni hipsteri iz Madison Square Gardena zadovoljni su što je tako.

Možda ste propustili

Pomirenje: Nakon godina nategnutih odnosa veterani Call of Duty pozvali veterane Battlefielda na razgovor

Do prije kojeg dana nezamislivi scenariji dogodio se na službenom forumu Call…

Muškarci u Hrvatskoj referendumom traže pravo na polovicu kreveta

Udruga zauzetih muškaraca koji svaku noć provedu balansirajući na ivici kreveta “Akrobat”,…

U Zagrebu pokrenuta radio postaja koja će srušiti Hrvatsku i uspostaviti Veliku Srbiju

Nedavno je u Zagrebu s emitiranjem počela radio postaja za koju mnogi…

Sveučilišta uvode dopunsku iksicu koja će pokrivati bolničke troškove nastala trovanjem hranom iz menze

Hrvatska sveučilišta uvode dopunsku iksicu koja će pokrivati bolničke troškove nastale trovanjem…

Grički top će po novom pucati u 20 sati kako bi najavio napad turskih sapunica

Top na vrhu kule Lotrščak već više od stotinu godina puca svaki…

Mlade Hrvatice kao kontracepciju koriste sjedenje na hladnom betonu jer je to jedina metoda koju su im roditelji objasnili

Sve više djevojaka kao kontracepciju koristi sjedenje na hladnom betonu jer je…