plenkovic
Vlada.hr

Predsjednik Zoran Milanović najavio je kako očekuje poziv od premijera Andreja Plenkovića na službeni ručak kako bi razgovarali o aferi Janaf i funkcioniranju državnih institucija. Iako je premijer jučer poručio kako ne planira s predsjednikom konzumirati hranu niti razgovore dok se ne ispriča svima i stabilizira, danas je objasnio kako je razlog za neodržavanje tog sastanka puno dublji.

-Plan je bio da se sastanak s predsjednikom održi u ponedjeljak, poslije službenog ručka. No, kada smo napravili analizu izvedivosti došli smo do zaključka da poslije ručka s Butkovićem i Ćorićem vjerojatno neće ostati ništa hrane, a bojim se da predsjednik neće pristati na te uvjete – izjavio je premijer Plenković.

Predsjednik je istog trena odbio mogućnost bilo kakvog sastanka poslije ručka u tim uvjetima.

-Sastanak? Nek se premijer prvo ispriča što su njegovi ministri požderali svu hranu, a potom stabilizira, a onda možemo razgovarati. Meni nije problem raditi ni nedjeljom, pa nek Plenković vidi, ako mu supruga bude za vikend pravila puricu s mlincima, toga uvijek ostane, možemo se naći i u nedjelju poslije ručka – izjavio je Milanović.

Poanta je u tome što Milanović smatra da bi dužnosnici trebali znati koliko mogu pojesti za ručkom, jer višak hrane se uvijek može iskoristiti za dodatne sastanke.

-Plenkovićevi ministri već mjesecima, nepotrebno, kao zadnji magarci, pojedu sve u tanjuru i tako dolaze u situaciju da se osramote. To je netko trebao znati i spriječiti. Da ne govorim o šteti za državni proračun. To je tema za razgovor premijera i mene, jer mi smo državna vlast, on je veća vlast od mene i zato ću se ja njemu prilagoditi.

Milanović je dodao kako je on veliki zagovaratelj trodiobe obroka, a Plenkoviću je poručio da ako želi biti odgovoran premijer da ne može zatvarati pred time tko koliko jede u državnim resorima.

Možda ste propustili

ZAMP tužio grad Zadar jer nije plaćao autorsku naknadu za morske orgulje

Ovih dana stigla je milijunska tužba gradu Zadar koju je dobio od…

Devetogodišnja djevojčica namazala se kremom koja pomlađuje deset godina i nestala bez traga

Užas, horor, jeza… Slabe su to riječi da bi mogle opisati tragediju…

ČUDO U SRBIJI! Ovaj dječak naučio je paliti hrvatske zastave prije nego što je naučio izgovarati slovo R

Iz Beograda nam stiže topla ljudska priča o trogodišnjem dječaku koji je…

Sesvete: Oluja potrgala i antene na HAARP postrojenju koje izaziva oluje

Jučerašnje olujno nevrijeme nije zaobišlo niti moćno postrojenje za manipulaciju ionosfere, poznato…

Zbog velikih gužvi u teretanama, od 1.1. vrijedi posebna regulacija dolazaka na parne i neparne dan

Zbog velikih gužvi u teretanama, od 1. siječnja vrijedi posebna regulacija dolazaka…