radari policija

Policijska uprava Zagrebačka apelirala je na vozače da prestanu slušati turbofolk glazbu za vrijeme vožnje jer se ispostavilo kako nadrealno visoke ferkvencije koju ta glazba proizvodi ometa radare za mjerenje brzine.

Iz PU tvrde kako su u proteklih godinu dana primjetili kako učestale situacije u kojima policijski radari ne mogu izmjeriti brzinu vozila u prometu. Nakon detaljne analize primjetili su da radari najviše problema imaju s vozilima njemačkih proizvođača. Odmah su zatražili očitovanje od velikih proizvođača, no u međuvremenu su uočili još jednu koincidenciju.

Naime, svi vozači čiju brzinu radari nisu mogli izmjeriti slušali su trubofolk glazbu tijekom vožnje. Nakon toga je provedena detaljna istraga policijskih vještaka koji su došli do zaključka kako ekstremno visoke ferkvencije koje proizvode harmonike u kombinaciji s elektroničkom glazbom i nelogičnom distorzijom podkapacitiranih vokala, jednostavno prže procesore policijskim radarima.

Iz PU su svjesni kako zabrana jednog glazbenog žanra nije u skladu s demokratskim vrijednostima jednog slobodnog društva, pa su stoga predložili zakonodavcu da razmisli o mogućnosti paušalnog kažnjavanja vozača za koje se ustanovi da su slušali cajke za vrijeme vožnje. Nitko ne može dokzati da su oni vozili prebrzo, ali su imali tu mogućnost, pa bi im stoga policajac prilikom kontrole izrekao paušalnu kaznu za potencijalno prekoračenje brzine. Taj model je sličan onome kao kod prodaje CD-a, gdje svi moraju plaćati naknadu ZAMP-u jer samom kupovinom istih postoji mogućnost da će netko na njih ilegalno presnimiti glazbu.

Možda ste propustili

Sesvete: Oluja potrgala i antene na HAARP postrojenju koje izaziva oluje

Jučerašnje olujno nevrijeme nije zaobišlo niti moćno postrojenje za manipulaciju ionosfere, poznato…

Grad Zagreb uvozi 100.000 gay komaraca iz Italije kako bi zaustavio razmnožavanje

U Zagrebu se odvija neobičan i kontroverzan potez u borbi protiv komaraca.…

Postignut kompromis: Vlada dozvolila svinjokolje svinjama koje su nosile FFP2 maske

Nakon 10 dana intenzivnih prosvjeda Stožera za obranu hrvatskog sela predvođenog neustrašivim…

Novi slučaj trovanja u Rijeci: Muškaracu (43) nakon čaše mineralne dijagnosticiran prijelom podlaktice

Večeras je u KBC-u Rijeka zaprimljen novi slučaj teškog trovanja mineralnom vodom.…

ZAMP tužio grad Zadar jer nije plaćao autorsku naknadu za morske orgulje

Ovih dana stigla je milijunska tužba gradu Zadar koju je dobio od…

Nikad nećete pogoditi tko je bivša hrvatska premijerka koja je sinoć ispala iz ‘Masked singera’

Kada ju je voditeljica Nikolina PIšek pitala kako je uspjela ujutro biti premijerka, odgovorila je ‘zato što sam kraljica i zato što sam koristila Uber.‘