poskok

Velika tragedija zadesila je Donje Vinjane u Imotskoj krajini. Dvogodišnji poskok smrtno je stradao zbog pretjerane koncetracije alkohola u krvi. Nesreća se dogodila kada je poskok zabunom ugrizao Štefa Radulića iz Krapine koji se tu slučajno zatekao jer je bio na poslovnom putu.

Štef je oko 14:00 završio poslovni sastanak pa je krenuo u obilazak mjesta. Dok se šetao šumskim puteljkom vjerojatno se previše približio poskoku, koji je samo reagirao kao i svaki drugi Hrvat kada mu netko nepozvan dođe u goste.

– Iznenada sam osjetio oštru bol u nozi i okrenuo sam se iza sebe. Odmah sam ugledao poskoka i bilo mi je jasno što se dogodilo. Mislio sam potrčati doktoru ali onda sam primijetio da nešto nije u redu sa zmijom. Oči su joj se napola zatvorile, počela je teturati i dva puta je glavnom udarila u drvo – prisjetio se Štef.

Načelnik Donjih Vinjana obećao je da će do početka turističke sezone postaviti upozorenja za poskoke da su Zagorci u prolazu.Štef je znao da poskoku treba pomoć, uhvatio ga je za vrat i potrčao prema postaji hitne medicinske pomoći. No, za poskoka nije bilo šanse. Koncetracija alkohola u Štefovoj krvi bila je za njega kobna.

– Lokalne zmije jednostavno nisu navikle da njihov prirodni plijen ima takvu koncetraciju alkohola u krvi. A pogotovo ne u 14:00 sati. Mi smo poskoku izmjerili koncetraciju alkohola od 5,1 gr/kg, što malo koje živo biće može preživjeti – izjavio je dr. Mate Drnić.

Zanimljivo je za dodati da zmijski otrov na Štefa uopće nije djelovao jer ga je alkohol u njegovoj krvi istog trena neutralizirao. Štef je sav sretan otišao put Krapine a doktora je zamolio da mu obrazloženje kako je alkohol spasio njegov život faksira kako bi konačno mogao ušutkati svoju suprugu.

Možda ste propustili

Hrvatska ušla u Guinnessovu knjigu rekorda kao zemlja s najviše upisanih vlasnika po zemljišnoj čestici

Hrvatska je ušla u Guinnessovu knjigu rekorda kako zemlja s najviše upisanih…

Zdravko Mamić dobio najtežu kaznu, osuđen na 10 pressica bez publike

Zdravko Mamić osuđen je za izvlačenje novca iz Dinama te mu je…

Napolitanke namočene u moru zaštićene su kao autohtono dalmatinsko jelo

Turisti iz Hrvatske i svijeta već desetljećima odlaze s Jadrana s prepoznatljivom…

Sve više TV kuća umjesto meterologa zapošljava bakice koje s bolovima u križima točnije predviđaju vremensku prognozu

Novi trend je u porastu u kojem sve više TV kuća i…

Astrološka zajednica u potpunom rasulu nakon spoznaje da je cijeli horoskop u krivu jer život počinje začećem

Na kongresu astrologa “Ljubav, posao, zdravlje” obznanjeno je spektakularno otkriće da su…

Mamić objavio prepiske koje mu je poslao Bog pa nakon Panama Papers imamo i Toilet Papers

Zdravimir Mamoslavljević, najtrofejniji hrvatski sazivatelj pressica, još je jednom privukao pažnju javnosti…