seselj

U već holivudski napetu arbitražu dvije nebitne europske državice oko par kubičnih metara mora, umiješala se i treća. Srbija je istina neformalno, ali znakovito, preko svoje grupe uglednih akademika u novom memorandumu SANU-a ustvrdila da taj zaljev pripada Srbiji, a uporište za to nalaze u “Ljetopisu popa Dukljanina.

Tvrde kako se iz ljetopisa jasno da iščitati kako ga je pisao Srbin, jer da je u pitanju Hrvat ili Slovenac, bio bi svećenik Dukljanin, a ne pop.

Osim toga, u tom očigledno srpskom ljetopisu, pronađen je i kraći viteški zapisnik o incidentu koji se odvio ljeta Gospodnjeg 1117. U zapisanom incidentu, izvjesnog je “istarskog ribara i Srbina Savu udrija nekakav Slovenac ili Hrvat”, no ne može se utvrditi je li napadač bio Slovenac ili Hrvat, jer se zvao Janez Horvat. Od tog kobnog napada, tvrde grupa srpskih akademika,, kojeg je Sava nekako preživio i taj zaljev nosi naziv “Savudrijska vala”, jer je tamo netko udrija Savu.

Hrvatska javnost se pita zašto naša, Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti ne izdaje memorandume s teritorijalnim pretenzijama, te zar joj je jedina svrha da u svoje redove ne pusti jednog od najvećih živućih hrvatskih znanstvenika – Ivana Đikića?

S druge strane, Slovenska akademija znanosti in umetnosti ima još većih problema sa SANU-om. Naime, u jednom prijašnjem memorandumu SANU je ustvrdio da je Triglav sveta srpska planina, jer ima tri vrha, tj. pokazuje tri prsta.

Možda ste propustili

Hrvatska dobila počasnu titulu samuraja zbog vrsno izvedenog demografskog harakirija

Iz Japana su nedavno stigle dobre vijesti za Hrvatsku, koja je primljena…

ODGOVOR ČITATELJIMA ‘Visoki časni sud HDZ-a’ nije vijest s NewsBara!

U posljednjih nekoliko sati smo primili veći broj poruka čitatelja NewsBara koji su…