bandić bernardić
20.07.2010., Zagreb – Izvanredna sjednica u Gradskoj skupstini zbog dogadjaja u Varsavskoj ulici.Milan Bandic, Davor Bernardic. Photo: Antonio Bronic/PIXSELL

SDP se nastavlja raspadati. Danas ih je napustio još jedan dugogodišnji član i saborski zastupnik. Davor Bernardić zatražio je ispis iz članstva i pristupio je Klubu Milana Bandića.

SDP je bolesnika na Bosporu

Urušavanje i sveopće razaranje stranke koje na neronovski način provodi stranka sama od sebe,  liječeći time svoju nesposobnost i frustracije”, nabrajao je Bernardić razloge za izlazak iz SDP-a. Smatra da zbog “oportunizma i poltronstva nema dovoljno kritične mase da se taj brzorastući tumor zaustavi i odstrani”.

Bernardić je još u svibnju 2018. tražio da se u stranci nešto poduzme kako bi se spriječio pad rejtinga, ali u stranci kao da nikoga nije bilo briga.

Neće vratiti mandat

“Kako je već duže vrijeme evidentno i bespovratno rastakanje vitalnih dijelova SDP-a, njeno urušavanje i sveopće razaranje na nacionalnoj razini koje zdušno provodi sam SDP i čemu više nema pomoći, mi nećemo i ne želimo biti dio toga te podnosimo neopozive ostavke”, napisali su Bernardićevi kolege u zajedničkoj ostavci.

Bero nema namjeru vratiti svoj saborski mandat stranci s kojom ga je osvojio.

“Ja sam SDP-u donio mandate, a nije ga on on meni dao”, rekao je za Index.

Osim što neće vratiti mandat, Bernardić bi se u ključnim trenucima mogao priključiti Bandićevoj velikoj koaliciji.

Želi spriječiti SDP-ov plan o velikoj koaliciji

“Ako se bude glasalo o povjerenju vladi, stat ću na Plenkovićevu stranu. Ne iz ljubavi prema HDZ-u, nego zato da SDP ne bi proveo svoj plan o velikoj koaliciji sa svojim poslušnicima”, rekao je Bernardić. Uvjeren je da SDP želi izbore kako bi sklopio pakt s HDZ-om. Bernardićevom ostavkom i ispisivanjem iz članstva SDP je pao na 5 saborska zastupnika, zapravo šest, jer se Peđa Grbin i dalje broji kao dva zastupnika.

Možda ste propustili

ODGOVOR ČITATELJIMA ‘Visoki časni sud HDZ-a’ nije vijest s NewsBara!

U posljednjih nekoliko sati smo primili veći broj poruka čitatelja NewsBara koji su…

Hrvatska dobila počasnu titulu samuraja zbog vrsno izvedenog demografskog harakirija

Iz Japana su nedavno stigle dobre vijesti za Hrvatsku, koja je primljena…