Screenshot 2020 09 02 at 20.24.49

Priča o Dragi L. iz Kruševice nasmijala je vjerojatno sve koji su za nju čuli, osim njegovog susjeda koji mu je očito nešto zamjerio. Sve je počelo u petak na večer kada je Drago otišao u lokalnu birtiju proslaviti poticaj koji mu je sjeo na račun, doduše s dvije godine zakašnjenja, ali bolje ikada nego nikada. Drago nije bio jedini koji je krenuo slaviti, tu je večer pola sela krenulo u istu birtiju kako bi proslavili isti poticaj koji je svima legao na račun u isto vrijeme. Budući da je poticaj legao s kamatama, fešta se otegnula dugo u noć.

Kada je krenuo kući bilo je oko tri sata poslije ponoći, bar tako tvrde konobari budući da se Drago ničega ne sjeća. Kada je došao do jedinog križanja u centru, umjesto da skrene desno skrenuo je lijevo i otišao u krivom smjeru.

Susjedova kuća bila je identična njegovoj samo nije bila katnica i bila je crvene boje

Drago tvrdi kako se ne sjeća ni kako niti zašto je pozvonio na vrata susjede Marije, čiji je muž bio na službenom putu. Budući da je Marija očekivala supruga, nije palila svjetlo kako ne bi probudila djecu, pa mu je samo otvorila vrata i pustila ga u kuću. Drago je bio jako dobro raspoložen pa je odmah inicirao ljubavni čin za kojeg tvrdi kako je trajao puna tri sata.

-Ma to je bilo nešto kratko, možda dvije minute, nije vrijedno spomena – tvrdi Marija.

Ujutro neugodna tišina

Marija je tek ujutro shvatila kako u krevetu njie njezin muž. Ali joj je bilo strašno neugodno pa se odlučila pretvarati kako se ništa nije dogodilo te pričekati da Drago sam odluči otići kući. No, kako je Drago tradicionalni Slavonac koji sa ženom razgovara samo kada mu treba podrezati nokte na nogama on ujutro nije niti primjetio kako Marija nije njegova žena. A s obzirom da je po običaju ujutro odmah otišao natrag u birtiju, nije ni primjetio kako kuća nije njegova.

– A znate kako kažu stari. Žena ko žena, tko će ih razlikovati – zaključio je Drago, uz molbu da svoju vijest ne pokažemo njegovoj ženi..

Puna tri dana života u tuđoj kući

Neugodna je situacija trajala puna tri dana, Drago se svaki dan opijao i nije imao pojma da je u tuđoj kući, a Marija nije znala kako da mu to kaže a da ne bude nepristojna, jer su ju roditelji učili da mora poštivati svakog muškarca. No onda je došao ponedjeljak i Marija je zamolila Dragu da odveze njezinu kćer do škole i tad su mu proradili klikeri.

– Možda jesam bio pijan, ali kod nas su u kući svi bili sinovi, kako sada curica – zapitao se Drago prije nego što mu je Marija objasnila da nije njegova žena.

Na kraju ipak sretan završetak

Drago se brzo pokupio i otišao kući, gdje ga je čekala zabrinuta supruga kojoj je izmucao da ga je opet otela UDBA i ispitivala o braniteljskoj mirovini. Priča je srećom sretno završila, a Drago je na kraju uplatio misu za susjeda Marijana, čijom se ženom služio puna tri dana.

Možda ste propustili

Grad Zagreb uvozi 100.000 gay komaraca iz Italije kako bi zaustavio razmnožavanje

U Zagrebu se odvija neobičan i kontroverzan potez u borbi protiv komaraca.…

ZAMP tužio grad Zadar jer nije plaćao autorsku naknadu za morske orgulje

Ovih dana stigla je milijunska tužba gradu Zadar koju je dobio od…

Sesvete: Oluja potrgala i antene na HAARP postrojenju koje izaziva oluje

Jučerašnje olujno nevrijeme nije zaobišlo niti moćno postrojenje za manipulaciju ionosfere, poznato…

Postignut kompromis: Vlada dozvolila svinjokolje svinjama koje su nosile FFP2 maske

Nakon 10 dana intenzivnih prosvjeda Stožera za obranu hrvatskog sela predvođenog neustrašivim…