decki
Flickr/bmente

U redakciju nam je pristigao poziv zabrinute žene iz Splita koja je odlučila podijeliti svoju priču s nama jer ne zna kako reagirati na situaciju. Naime, žena nam se požalila da njezin suprug Mario (podaci poznati redakciji) već dva tjedna skriva simptome korone jer ne želi u samoizolaciju s punicom.

Mario ima povišenu temperaturu, težak kašalj i probleme s disanjem, no i dalje odlazi na posao, druženja s prijateljima, svadbe i ostala događanja kao da se ništa ne događa. ”Teško mi ga je gledati, podsjeća me na likove iz filmova o zombijima koji skrivaju ugriz. A bojim se prijaviti nekome jer, iskreno, ne želim u izolaciju s njim”, požalila nam se zabrinuta supruga.

Nada se da će preko medija potaknuti mjerodavne službe na djelovanje, a ona je već spakirala kofere i otputovala kod sestre koja potajno organizira vjenčanje s 300 gostiju u Kaštel Sućurcu. Kaže da se sestra ženi samo nekoliko puta u životu pa ne želi propustiti njezino treće vjenčanje, unatoč rizicima.

Nakon poziva pokušali smo kontaktirati i njezinog supruga koji nam je samo šturo odgovorio da se njegovo zdravlje ne tiče nikoga i potjerao nas u Sućurac, ili nam se barem tako učinilo. Nažalost, Mario nije jedini koji skriva simptome koronavirusa pa filmovi o zombijima sve više izgledaju kao dokumentarci.

O ovom slučaju obavijestili smo nadležne institucije i Stožer te smo ih usput pitali što ljudi trebaju napraviti kad znaju da osoba skriva simptome. Alemka Markotić nam je kazala: ”Ha čujte, svi znamo što treba napraviti. Filmovi o zombijima postoje već desetljećima, a ako smo nešto mogli naučiti, to je onda da ne treba oklijevati ni pokazivati milost. To ne pomaže ni njima, ni nama”.

Njezin odgovor nas je malo zatekao pa smo upitali znači li to da im moramo sprašiti metak u čelo, na što se Alemka samo srdačno nasmijala i odgovorila: ”Ma ne, pa nisu oboljeli od koronavirusa čudovišta, hahaha…”, a onda se uozbiljila, uputila nam čelični pogled i rekla: ‘‘Čudovišta su oni koji skrivaju simptome‘.

Njezine riječi jasno sugeriraju da treba biti savjestan i ponašati se odgovorno, a ne skrivati simptome ili izbjegavati testiranje jer, na kraju krajeva, čak i u filmovima o zombijima najgori neprijatelji nisu zombiji već laži i ljudska glupost.

Možda ste propustili

Postignut kompromis: Vlada dozvolila svinjokolje svinjama koje su nosile FFP2 maske

Nakon 10 dana intenzivnih prosvjeda Stožera za obranu hrvatskog sela predvođenog neustrašivim…

ZAMP tužio grad Zadar jer nije plaćao autorsku naknadu za morske orgulje

Ovih dana stigla je milijunska tužba gradu Zadar koju je dobio od…

Sesvete: Oluja potrgala i antene na HAARP postrojenju koje izaziva oluje

Jučerašnje olujno nevrijeme nije zaobišlo niti moćno postrojenje za manipulaciju ionosfere, poznato…

Grad Zagreb uvozi 100.000 gay komaraca iz Italije kako bi zaustavio razmnožavanje

U Zagrebu se odvija neobičan i kontroverzan potez u borbi protiv komaraca.…