svecenik

Split je postao poprište nemilih događanja kada je u javnost procurila glasina da je jedan svećenik zaboravio udovici naplatiti posljednju pomast za njezinog supruga. Kada se glasina proširila gradom, ljudi su se svrstali u dva tabora: Jedni su željeli najstrožu kaznu za svećenika dok drugi uopće nisu vjerovali glasinama i bezuvjetno branili svećenika.

Interna istraga Crkve potvrdila je glasinu i utvrdila da svećenik stvarno nije naplatio posljednju pomast. Kako se to ubraja u jedan od smrtnih grijeha, svećenik će biti ekskomuniciran unatoč kajanju.

Iz Crkve poručuju da mu to nije prvi put da je ogriješio na sličan način jer je nekoliko mjeseci ranije zaboravio izdati račun za posljednju pomast.

Njegovo kajanje upisano je u Veliku knjigu kajanja koja će na Sudnji dan biti uručena direktno Isusu pa će on odlučiti o konačnoj sudbini svećenika, no za sada je dobio najveću moguću zemaljsku kaznu. Svećenik nam je privatnom razgovoru rekao da ne strahuje za svoju dušu jer Bog sve vidi i sve zna te da je za njegov grijeh prije svega zaslužna senilnost.

73-godišnji bivši svećenik kaže da će mu nedostajati crkveni život, ali da je spreman konačno se skrasiti. Tvrdi da je u mlađim danima volio avanture kao što su stalno mijenjanje župa zbog nestašne dječice, no sada je spreman odriješiti se crkvenih dužnosti i skrasiti se.

Možda ste propustili

Dubrovnik postao novo Međugorje, antivakceri iz cijelog svijeta hodočaste na ukazanje ospica

Dubrovnik je postao pravo religijsko središte koje privlači fanatike iz cijelog svijeta…

Katolička crkva udovoljit će vjernicima i onima koji to žele uvesti bezglutensku hostiju

Velika sinoda kardinala koju je papa Franjo okupio u Rimu dugo je…

Radio Taxi se modernizira i mijenja ime u Televizor Taxi

Zbog oštre konkurencije, Radio Taxi odlučio je ući u 21. stoljeće i…

Kafići u Dubrovniku nudit će namjenske kredite za kupnju pića

Kako bi pridobio domaće turiste i nagnao ih da posjete stari grad,…

Hipohondar umislio kako boluje od hipohondrije

Hipohondrija ili hipohondrijaza psihički je poremećaj koji izaziva bezgraničnu brigu za zdravlje…

U zagrebačkom restoranu došlo je do incidenta, nakon što je konobar zabunom feministkinji umjesto graha, donio grah s kobasicom

Nakon što joj je konobar zabunom umjesto normalnog grah variva, donio onaj…