minstar mric 1
foto: N1

Vlada je jučer na zatvorenom djelu sjednice usvojila Odluku o financijskom izvještavanju za vrijeme COVID-19 pandemije. Tom odlukom je predviđeno da se u nadležnost Stožera za civilnu zaštitu uvrsti i izvještavanje o punjenju državnog proračuna, padu BDP-a i ostalim financijskim pokazateljima vezanim uz državne financije.

Povod za ovu odluku leži u istraživanju koje je pokazalo kako Hrvati izrazito pozitivno reagiraju na vijesti o padu, ali samo kada to objavi Stožer. No, s obzirom na to kako Stožer već duže vremena nema nikakvih pokazatelja koji bi ukazali na bilo kakav pad, ministar financija Zdravko Marić je odlučio pokazati znak dobre volje i prepustiti dobar dio svojih izvještaja u nadležnost Stožera.

-Stožer će i dalje izvještavati o stanju novozaraženih koronavirusom, ali ćemo se potruditi da taj podatak iznesemo u sredini izlaganja. Tako da ćemo press konferencije otvarati s podacima o broju izdanih računa u prethodnom danu u odnosu na isto razdoblje prošle godine, dakle to će sigurno biti broj s negativnim predznakom, nakon toga ćemo brzinski iznijeti podatak o broju novozaraženih, a onda ćemo brzo prijeći na stanje BDP-a, kako bi ljudi i na početku i na kraju izlaganja imali negativne brojke. To je izuzetno bitno za mentalno zdravlje nacije – objasnio je dr. Capak.

Ukoliko se ovaj potez odrazi pozitivno na rejting vladajuće stranke, Vlada razmišlja da od sljedećeg mjeseca napravi još jednu promjenu nadležnosti, tako da pod ingerenciju Ministarstva financija prebaci izvještavanje o broju novozaraženih. To bi mogao biti puni pogodak, jer što bi moglo biti ljepše od činjenice da svakog dana slušate ministra Marića koji govori o rastu, a Capaka koji govori o padu.

Građani ionako ne posvećuju pažnju detaljima, tako da nije ni bitno što raste a što pada – poručio je premijer Plenković.

Možda ste propustili

Hrvatska dobila počasnu titulu samuraja zbog vrsno izvedenog demografskog harakirija

Iz Japana su nedavno stigle dobre vijesti za Hrvatsku, koja je primljena…

ODGOVOR ČITATELJIMA ‘Visoki časni sud HDZ-a’ nije vijest s NewsBara!

U posljednjih nekoliko sati smo primili veći broj poruka čitatelja NewsBara koji su…