narodnjaci
YouTube/Screenshot

Nacionalni stožer civilne zaštite danas je objavio kako planira krenuti u razgovore s ugostiteljima u kojima će od njih tražiti da smanje glazbu u kafićima i barovima. Stožer se poziva na ozbiljne znanstvene studije koje govore kako glasna glazba dovodi do većeg i bržeg širenja koronavirusa jer zbog glasne glazbe ljudi glasnije govore, ili kako kaže Božinović ‘deru se’, zbog čega se povećava mogućnost kapljičnog širenja koronavirusa.

No, ta se zabrana neće odnositi na sve klubove, tj. odnosit će se na sve osim onih koji puštaju narodnjačku glazbu. Naime, znanstvenici sa Sveučilišta u Kaliforniji su dokazali kako slušanje turbo folk glazbe na glasnoći većoj od 60 decibela, osim moždanih ćelija, ubija i COVID-19. – i to učinkovitije od dezinficijensa ili medicinskog alkohola.

-Još uvijek nismo sigurni zbog čega dolazi do toga, sumnjamo da bi COVID-19 zbog svoje tanke stanične stijenke mogao biti osjetljiv na visoke frekvencije ženskih vokala u tim pjesmama. S druge strane ne isključujemo i mogućnost da nepravilne frekvencije koje proizvode njihovi sintesajzeri jednostavno uništavaju koronavirus poput magnetnog zračenja. Ali u svakom slučaju, glasna turbo folk glazba se može smatrati prirodnim dezinficijensom – izjavio je dr.sc. Jerremy Budzwitz, voditelj istraživanja sa Sveučilišta u Kaliforniji.

Glazbeni izdavači iz Srbije s oduševljenjem su dočekali ovu informaciju, pa je tako Grand produkcija već najavila novi album M. Kitića pod nazivom Nema sile, stiže Sterilni Mile, dok je vlasnik Pink televizije Željko Mitrović najavio kako će si, iz sigurnosnih razloga, sutra ujutro u venu ubrizgati čitavu diskografiju Šabana Šaulića.

Hrvati su također s velikim olakšanjem dočekali ovu vijest jer se konačno više neće morati opravdavati svojim prijateljima kako su im klinci u automobilu ostavili CD od Ipčeta Ahmedovskog, nego će moći dostojanstveno priznati kako to slušaju samo zbog korone.

Možda ste propustili

Gospođa koja je naručila sijamsku mačku tuži pet shop jer joj je umjesto dvije spojene mačke stigla samo jedna

60-godišnja gospođa koja je naručila sijamsku mačku sada tuži pet shop jer…

Radi brže isporuke Overseas Express će svoje pakete slati vlakovima HŽ-a

Ulaskom u 2018. godinu Overseas Express ulazi u partnerstvo s Hrvatskim željeznicama,…

NASA potvrdila kako postoje veće šanse za pronalaskom inteligentog života na Veneri nego u Hrvatskoj

Otkako je prije nekoliko dana objavljena informacija da su astronomi otkrili plin…

ČUDO OD DJETETA: Šestogodišnjak iz Vinkovaca zna nabrojati sva ministarstva i državne agencije

Šestogodišnji Marko Pernar iz Vinkovaca pravo je čudo od djeteta – on…

Zbog velikih gužvi u teretanama, od 1.1. vrijedi posebna regulacija dolazaka na parne i neparne dan

Zbog velikih gužvi u teretanama, od 1. siječnja vrijedi posebna regulacija dolazaka…

ČUDO U SRBIJI! Ovaj dječak naučio je paliti hrvatske zastave prije nego što je naučio izgovarati slovo R

Iz Beograda nam stiže topla ljudska priča o trogodišnjem dječaku koji je…