Stozer Prelamajuca Breaking

Nakon neslavnog rekorda od 542 zaraženih koronavirusom te porastom broja hospitaliziranih na 385 i 28 osoba na respiratoru Stožer civilne zaštite odlučio je donjeti nove mjere kako bi se spriječio crni scenarij. Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”, Zvonimir Šostar objavio je popis mjera koje će na području grada Zagreba biti na snazi već od danas.

Obvezne maske u striptiz klubovima

Stožer civilne zaštite grada Zagreba proveo je inspekciju u svim striptiz klubovima i uočio je kako brojni posjetitelji kao i plesačice ne koriste zaštitne maske te da se ne poštuje razmak od metra i pol, stoga je uvedena obveza nošenja maski i u tim klubovima.

-Osobno sam proveo inspekciju u svim klubovima u Gradu Zagrebu. Taj posao sam odradio temeljito, tako da sam u nekim klubovima inspekciju ponavljao nekoliko puta. I mogu vam reći da mi je tlak skočio svaki put kad bi ušao u takav klub. Tamo nitko ne nosi maske, nema razmaka, pa to je leglo zaraze – objasnio je svoju odluku Šostar.

Osim zaštitnih maski, u striptiz klubovima će od danas umjesto antiseptika na ulazima stajati lubrikant sa 75% alkohola, koji se pokazao odličnim u prevenciji širenja zaraze i povećanju užitka.

Obvezna dezinfekcija plavih kuverti

Osim prethodne mjere koja će vrijediti samo na području stanovanja Zvonimira Šostara, ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak je najavio i još nekoliko mjera koje će vrijediti za područje čitave Hrvatske.

Najvažnija od njih je obvezna dezinfekcija svih plavih kuverti u državi, jer je najnovije istraživanje pokazalo kako virus COVID-19 na plavoj površini može preživjeti do zastare kaznenog postupka. Budući da su plave kuverte prisutne u gotovo svim sferama javnog sektora, a nisu nepoznate ni u zdravstvenom sustavu, ovo predstavlja najveću ugrozu za gotovo sve državne institucije.

-Mogu vam potvrditi kako je Vlada već naručila pola milijuna sterilnih plavih kuverti, koje su premazane antiseptikom i koje su sigurne za primjenu. One bi u prodaju trebale stići početkom sljedećeg tjedna. Prvo ćemo osigurati dovoljne količine za državna poduzeća jer oni bez njih ne mogu funkcionirati, a onda ćemo ih pustiti i u slobodnu prodaju. Do tada molimo sve građane da prilikom stavljanja novca, obvzeno našpricaju kovertu s antiseptikom ili medicinskim alkoholom s obje strane – poručio je ministar Božinović.

Obvezan razmak prilikom vođenja ljubavi

Posljednja mjera koja će također vrijediti na području čitave Hrvatske, odnosi se na održavanje tzv. intimnog razmaka za vrijeme vođenja ljubavi. Stožer je ovdje napravio iznimku, pa je umjesto metra i pol, dozvolio vođenje ljubavi s udaljenosti od jednog metra, s obzirom da dio muškaraca ima određena fizička ograničenja.

Unatoč prijedlogu Zvonimira Šostara, Stožer ipak neće voditi nadzor za vrijeme vođenja ljubavi, nego će građani morati poštovati određenu birokratsku proceduru koja je izrađena specifično za ovaj slučaj. Tako će parovi, koji imaju namjeru voditi ljubav, svoju namjeru prvo prijaviti nadležnoj policijskoj postaji i to minimalno sedam dana prije samog čina. Policijska uprava će im nakon toga izdati jednokratnu dozvolu koja vrijedi 24 sata, a poslije samog čina će dostaviti izvještaj o samome činu, s popisom sudionika, prakticiranim pozama i poduzetim mjerama zaštite.

Ministar Božinović tvrdi kako policija neće ulaziti u intimu građana, stoga izvještaje nitko neće čitati, nego će oni biti pohranjeni u arhivi kako bi mogli identificirati i spolne kontakte u slučaju širenja zaraze.

Možda ste propustili

KVIZ: Koji si član Stožera? Odgovori na nekoliko jednostavnih pitanja i saznaj!

Članovi Stožera prvo su bili narodni junaci, onda su odjednom postali zlikovci,…

Hrvatski BDP opet je pao kao… hrvatski BDP

Vijest o padu hrvatskog BDP-a iznenadila je sve kritičare i nevjerne Tome…

Zagorski roditelji ogorčeni prevelikim maskama: Župan greškom naručio maske iz Afganistana

Roditelji iz Strmeca na društvenim su se mrežama požalili na maske koje…

Prvašić iz Zaboka nije mogao u školu jer mu je baka zabunom uzela masku i obukla ju umjesto gaća

Nakon što je jučer u medije izašla informacija o tome kako je…

BREAKING NEWS: Stožer odgovorio na pitanje kada se ukidaju sve mjere

Stožer je na današnjoj sjednici po prvi puta dao jasan i nedvosmislen…

Britanski producenti u Slavoniji traže lokaciju za snimanje posljednje epizode Peppa Piga – Svinjokolja

Ljubitelji popularne britanske animirane serije Peppa Pig ostali su razočarani kada je…