Screenshot/YouTube
Screenshot/YouTube

Krunoslav Capak najavio je nove mjere Stožera civilne zaštite pa vjenčanja više neće imati ograničen broj gostiju, ali će postati i sprovodi. ”Nove mjere su dokaz da držimo prst na pulsu nacije i slušamo želje grupa na Facebooku. Mladenke su bile vrlo vokalne i jasne u artikuliranju problema koje im stvaraju mjere Stožera o ograničenom broju gostiju na svadbama pa smo ih odlučili prilagoditi”, izjavio je Capak.

Novim mjerama ukida se ograničenje broja gostiju koji smiju prisustvovati vjenčanjima, ali će na svakom vjenčanju morati biti i bend limene glazbe, svećenik s povećom posudom za prikupljanje milodara za posljednje pomasti, lijesovi za starije i nemoćne, a na začelju svatovskih povorki vozit će pogrebna kola s balonima i barjaktarom.

”Naše mladenke vrlo su uporne pa svaki dan dobijem na stotine… apela… u kojima se proklinje dan kad me majka rodila. Nakon dužeg razmatranja, konačno smo shvatili da ljudski život ipak ima cijenu, a ispada da je to sreća i zadovoljstvo mladenki”, pojašnjava Capak.

Grupa na Facebooku ”Mladenke, to smo mi – što možete nam vi” prepuna je podrške za nove mjere stožera pa tako jedna oduševljena mladenka piše: ”Spas u zadnji čas! Već sam isprintala oko 300 pozivnica za vjenčanje na kojima smo djeveruše i ja ručno ispravljale hrvatski grb tako da prvo polje bude bijele boje. Pisala sam Capaku ima li on blage veze koliko je to posla i odricanja, a čini se da je konačno shvatio! Od malena sanjam da se udam za bilo koga i da mi na vjenčanju pijani kum potroši tisuće eura žicajući bend da stalno svira narodnjak uz koji je prvi put povalio u zahodu narodnjačkog kluba, a moj san je konačno pred ostvarenjem. Hvala ti, Capače!”

Iz Stožera se nadaju da će ova mjera biti dobra i za turizam pa Hrvatska turistička zajednica već planira TV spot u kojem poziva ljude iz cijelog svijeta da ove jeseni i zime svrate u Hrvatsku i dožive autentično iskustvo ”Igre prijestolja” u kojem su vjenčanja i sprovodi ista manifestacija.

Možda ste propustili

Grad Zagreb uvozi 100.000 gay komaraca iz Italije kako bi zaustavio razmnožavanje

U Zagrebu se odvija neobičan i kontroverzan potez u borbi protiv komaraca.…

Sesvete: Oluja potrgala i antene na HAARP postrojenju koje izaziva oluje

Jučerašnje olujno nevrijeme nije zaobišlo niti moćno postrojenje za manipulaciju ionosfere, poznato…

Postignut kompromis: Vlada dozvolila svinjokolje svinjama koje su nosile FFP2 maske

Nakon 10 dana intenzivnih prosvjeda Stožera za obranu hrvatskog sela predvođenog neustrašivim…

ZAMP tužio grad Zadar jer nije plaćao autorsku naknadu za morske orgulje

Ovih dana stigla je milijunska tužba gradu Zadar koju je dobio od…