n1 turudić

Predsjednik Županijskog suda u Zagrebu Ivan Turudić pravomoćno je kažnjen s tisuću kuna zbog prebrze vožnje sjevernom bjelovarskom obilaznicom iako je vozio samo 132,5 kilometara na sat, što je samo 50% od maksimalne brzine koju njegov automobil može postići.

Kada ga je sustigao presretač, Turudić se nije zaustavljao jer je bio predaleko iza njega.

-Mislim, kakav je to presretač kada me ne može presresti. Ja sam ga vidio, ali mislio sam da je to nekakav umirovljenik za volanom.

No, onda se sve preokrenulo. Presretač ga je odjednom zaobišao i upalio svjetlosnu signalizaciju na kojoj je pisalo ‘Policija – slijedite nas’.

-Ja sam vozio 130 kilometara na sat a on je projurio pokraj mene. I još mi je poručio da ga slijedim. Čovječe jesi ti normalan?

Vodeći računa o sigurnosti na cesti, Turudić nije želio ubrzavati pa je jednostavno na križanju skrenuo u suprotnom smjeru i otišao kući.

Sutradan je pokušao saznati iz koje je PP policijsko vozilo bilo kako bi mogao objasniti da je vozio samo 50% od maksimalne moguće brzine, ali nije mogao otkriti pod čijom je to nadležnosti.

-Znate, problem određivanja nadležnosti je rak rana našeg pravoduđa!

No, tu agonija suca Turudića ne završava. Sudac je punih šest mjeseci iščekivao poziv na sud kako bi mogao iznjeti svoju obranu i objasniti da nije kriv. No, poziv jednostavno nije stizao. Svakog je dana provjeravao sandučić, čak je u nekoliko navrata odlazio i do pošte da provjeri ima li kakva preporučena pošiljka za njega, ali uzalud.

Nakon nešto više od pola godine, kao grom iz vedra neba sudac je dobio presudu po kojoj je proglašen krivim i dužan platiti kaznu.

-Jel vi vidite sada kakvo je naše pravosuđe. Nevinog čovjeka proglase krivim bez suđenja i bez procesa. Policija, pošta, pravosuđe – sve je to umreženo i u dosluhu. Ja sam ovdje jednostavno žrtva neefikasnog sustava i korumpiranog pravosuđa – zaključio je sudac Turudić

Na pitanje planira li uložiti žalbu na presudu nije odgovorio, jer zbog čitave situacije izgubio povjerenje u pravosuđe.

Možda ste propustili

Grad Zagreb uvozi 100.000 gay komaraca iz Italije kako bi zaustavio razmnožavanje

U Zagrebu se odvija neobičan i kontroverzan potez u borbi protiv komaraca.…

Sesvete: Oluja potrgala i antene na HAARP postrojenju koje izaziva oluje

Jučerašnje olujno nevrijeme nije zaobišlo niti moćno postrojenje za manipulaciju ionosfere, poznato…

Nikad nećete pogoditi tko je bivša hrvatska premijerka koja je sinoć ispala iz ‘Masked singera’

Kada ju je voditeljica Nikolina PIšek pitala kako je uspjela ujutro biti premijerka, odgovorila je ‘zato što sam kraljica i zato što sam koristila Uber.‘

Novi slučaj trovanja u Rijeci: Muškaracu (43) nakon čaše mineralne dijagnosticiran prijelom podlaktice

Večeras je u KBC-u Rijeka zaprimljen novi slučaj teškog trovanja mineralnom vodom.…

Postignut kompromis: Vlada dozvolila svinjokolje svinjama koje su nosile FFP2 maske

Nakon 10 dana intenzivnih prosvjeda Stožera za obranu hrvatskog sela predvođenog neustrašivim…

ZAMP tužio grad Zadar jer nije plaćao autorsku naknadu za morske orgulje

Ovih dana stigla je milijunska tužba gradu Zadar koju je dobio od…