mercep
foto: N1

Nakon što je Vrhovni sud RH odlučio pustiti na uvjetnu slobodu Tomislava Merčepa, ratnog pomoćnika ministra unutarnjih poslova, pravomoćno osuđenog na sedam godina zatvora, on je odlučio od suda zatražiti da ga vrate natrag u zatvor. Merčep je kao razlog naveo činjenicu da zbog karantene u zatvoru ipak ima više slobode jer se bar može slobodno šetati po dvorištu i družiti s drugim zatvorenicima, dok je van prisiljen biti zatvoren u četiri zida.

-Na slobodi se osjećam kao u samici. Ne smijem izaći van, ne smijem se s nikim družiti a na ulici ima više policije nego u zatvoru. Ne znam je li ovo neka skrivena kamera ili što, ali mogu vam reći da više slobode imam u zatvoru – požalio se Merčep.

Merčep je od suda tražio da ga u zatvor vrati do kraja odsluženja kazne tj. do studenoga 2021., što se igrom slučaja preklapa s projekcijama Svjetske zdravstvene organizacije kako će koronavirus do tada biti potpuno iskorijenjena.

-Kad ispričam ekipi u zatvoru kakva je situacija vani, nitko više neće tražiti prijevremeno otpuštanje – siguran je Merčep.

VRHOVNI SUD ĆE PRIHVATITI MERČEPOV ZAHTJEV

Kako neslužbeno doznajemo, Vrhovni sud RH ozbiljno razmišlja o prihvaćanju Merčepovog zahtjeva za uvjetni povratak uzimajući u obzir argumente kako je Merčep već ranije osuđivan, te kako je narušenog zdravstvenog stanja. Osim toga, Merčep zbog svojih godina spada u rizičnu skupinu u slučaju oboljenja od koronavirusa, što je dodatni argument za Vrhovni sud.

Budući da ga je zatvorska uprava kao zatvorenika ocijenila “naročito uspješnim” i činjenice kako su sve toplice kao alternativni smještaji sada zatvorene, neće biti problema u pronalasku odgovarajućeg smještaja u jednom od hrvatskih zatvora.

Možda ste propustili

Grad Zagreb uvozi 100.000 gay komaraca iz Italije kako bi zaustavio razmnožavanje

U Zagrebu se odvija neobičan i kontroverzan potez u borbi protiv komaraca.…

Postignut kompromis: Vlada dozvolila svinjokolje svinjama koje su nosile FFP2 maske

Nakon 10 dana intenzivnih prosvjeda Stožera za obranu hrvatskog sela predvođenog neustrašivim…

ZAMP tužio grad Zadar jer nije plaćao autorsku naknadu za morske orgulje

Ovih dana stigla je milijunska tužba gradu Zadar koju je dobio od…

Sesvete: Oluja potrgala i antene na HAARP postrojenju koje izaziva oluje

Jučerašnje olujno nevrijeme nije zaobišlo niti moćno postrojenje za manipulaciju ionosfere, poznato…