mladić tužan

Hrvatski zavod za zapošljavanje objavio je u njihovom registru zabilježen slučaj člana HDZ-a koji ne obnaša nikakvu direktorsku funkciju. Riječ je o Mirku B. iz Varaždina, koji je prije nešto više od mjesec dana dobio diplomu Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu te stekao zvanje politologa. Da nije član HDZ-a, Mirko se ni po čemu ne bi razlikovao od 500.000 drugih visokoobrazovanih Hrvata koji nisu direktori u firmama.

Jesmo li se za to borili? – požalio se Mirko našem novinaru.

Ovo je slučaj bez presedana, a to najbolje potvrđuje i činjenica da ni Žarko Puhovski nije imao komentara. Zato smo objašnjenje potražili na katedri za društvene fenomene uglednog instituta “Franjo Arapović”.

Ovo je posljedica naglog povećanja broja članova u protekle dvije godine zbog koje HDZ danas ima gotovo 50.000 visokoborazovanih članova, a svima je jasno kako u Hrvatskoj jednostavno ne postoji toliko direktorskih pozicija – objasnio je dr. sc. Albert Rožić.

Od kako je HDZ na vlasti iz nekog nepoznatog razloga pojavila se urbana legenda da članstvo u HDZ-u automatski znači direktorsku poziciju u državnim firmama, što je rezultiralo time da je članska iskaznica HDZ-a među mladima postala popularnija i od Miše Kovača. No, iako ju ovakvi slučajevi demantiraju, HZZ i dalje savjetuje mladim i ambicioznim studentima da se učlane u stranku – za svaki slučaj.

Iz HDZ-a nisu željeli komentirati, a Mirko će po svemu sudeći još nekoliko tjedana radeći kao običan senior manager u Agenciji za internu komunikaciju, usklađivanje propisa i monitoring međugeneracijske solidarnosti. Ovim putem pozivamo njegove stranačke kolege da imaju razumijevanja za tešku situaciju u kojoj se zatekao Mirko te da ga zbog toga ne zadirkuju.

Možda ste propustili

Grad Zagreb uvozi 100.000 gay komaraca iz Italije kako bi zaustavio razmnožavanje

U Zagrebu se odvija neobičan i kontroverzan potez u borbi protiv komaraca.…

Postignut kompromis: Vlada dozvolila svinjokolje svinjama koje su nosile FFP2 maske

Nakon 10 dana intenzivnih prosvjeda Stožera za obranu hrvatskog sela predvođenog neustrašivim…

Nikad nećete pogoditi tko je bivša hrvatska premijerka koja je sinoć ispala iz ‘Masked singera’

Kada ju je voditeljica Nikolina PIšek pitala kako je uspjela ujutro biti premijerka, odgovorila je ‘zato što sam kraljica i zato što sam koristila Uber.‘

ZAMP tužio grad Zadar jer nije plaćao autorsku naknadu za morske orgulje

Ovih dana stigla je milijunska tužba gradu Zadar koju je dobio od…

Sesvete: Oluja potrgala i antene na HAARP postrojenju koje izaziva oluje

Jučerašnje olujno nevrijeme nije zaobišlo niti moćno postrojenje za manipulaciju ionosfere, poznato…