sapunice

Jučer je u centru Zagreba otvorena specijalna klinika za ovisnike o sapunicama, opojnim drogama čija je zastupljenost posljednjih godina u Hrvatskoj sve veća, a koriste ih osobe oba spola i svih dobnih skupina.
Ove legalne, ali opasne supstance 90-ih su se godina krijumčarile na naš teritorij iz Meksika, a početkom prošlog desetljeća počele su se proizvoditi i u domaćim laboratorijima.

Posljednjih godina dio tržišta preuzeli su i moćni turski karteli. Iako se ne zna točan broj ovisnika, stručnjaci vjeruju kako je više od 80% stanovnika barem jednom u životu konzumiralo droge iz ove skupine.

Sapunice se u organizam unose putem očiju i ušiju, brzo se apsorbiraju i izazivaju snažnu euforiju, ubrzavaju puls i disanje, a mozak konzumenta bombardiran je velikom količinom vizualnih i zvučnih halucinacija.

Iz klinike upozoravaju kako su se ove opasne droge posljednjih godina počele proizvoditi i u drugim zemljama te da bi se na hrvatskom tržištu uskoro mogla pojaviti i ubojita roba indijskih i korejskih TV kartela. Najviše ipak strahuju od pojave novih supstanci iz domaćih laboratorija.

Možda ste propustili

Nikad nećete pogoditi tko je bivša hrvatska premijerka koja je sinoć ispala iz ‘Masked singera’

Kada ju je voditeljica Nikolina PIšek pitala kako je uspjela ujutro biti premijerka, odgovorila je ‘zato što sam kraljica i zato što sam koristila Uber.‘