tamagochi

Umirovljeni lučki radnik iz Ogulina, 70-godišnji Ante Kreditny brine se o davno zaboravljenom elektroničkom ljubimcu već 20 godina.  To je obveza koju je preuzeo nakon što je njegov unuk Neverin otišao trbuhom za kruhom.

Neverinu je mama kupila tamagotchija, ali nakon nekoliko mjeseci moj je unuk otišao potražiti bolju budućnost u Europi. Ja sam mu obećao da ću čuvati njegova ljubimca. I tako već 20 godina – sa smiješkom nam je objasnio djed Ante.

Popularna igračka tamagotchi bila je globalno popularna kasnih ’90-ih, no ubrzo je pala u zaborav. No upornost djeda Ante uspjela je postaviti svjetski rekord u najstarijemu živom tamagotchiju.

Ja se brinem o njemu svaki dan, ali ne mogu se požaliti, to je neka fina japanska životinja. Samo leži, javi kad je gladna, nije problem preko granice s njom. Ne treba se cijepiti niti imati dozvolu veterinara. To je velika ušteda koja je meni bitna, ja sam umirovljeni lučki radnik iz Ogulina, to je težak život – sa suzama nam je objasnio djed Ante.

No dobre vijesti mogle bi dočekati djeda Antu i njegova tamagotchija. Informacija o najstarijem tamagotchiju došla je do dalekog Japana i tvrtke Bandai, koja je kreirala virtualnog ljubimca.

Mi smo zaista iznenađeni, Nitko nije mislio da bi jedan tamagotchi mogao preživjeti 20 godina. To se mora nagraditi. Da objasnim laicima. Djed Ante nije imao više ljubimaca na jednom aparatu, nego je to samo jedan ljubimaca koji živi dulje od bilo kojeg tamagotchija dosad. Briga koju je gospodin Kreditny pokazao je u tome bila presudna. Ujedno je životinjica na aparatu bila galapagoška kornjača – objasnio je predsjednik kompanije Akira Krshnawi.

Možda ste propustili

Beatlesov hit Ticket to ride postaje službena himna ZET-a

Ovom odlukom uprave Zagrebačkog električnog tramvaja svevremenski hit Beatlesa “Ticket to ride”…

ČUDO OD DJETETA: Šestogodišnjak iz Vinkovaca zna nabrojati sva ministarstva i državne agencije

Šestogodišnji Marko Pernar iz Vinkovaca pravo je čudo od djeteta – on…

Vozači se pozivaju na oprez jer su jučer na ceste postavljeni novi radari opremljeni strojnicama

Jučer je na prometnice diljem Hrvatske postavljeno preko 30 specijalnih uređaja za…

Sve više TV kuća umjesto meterologa zapošljava bakice koje s bolovima u križima točnije predviđaju vremensku prognozu

Novi trend je u porastu u kojem sve više TV kuća i…

Pulska Arena dobit će krovište i fasadu kako bi joj podigli razinu energetske učinkovitosti

Grad Pula će iz europskih fondova za energetsku učinkovitost dobiti sredstva za…

Molitelji iz ’40 dana za život’ odgovorili mačku od pobačaja jer se prvi mačići ionako bacaju u vodu

Prosvjednici iz inicijative ’40 dana za život’ odgovorili mačku od pobačaja, jer…