Screenshot 2019 05 10 at 12.54.27

Glasnogovornik USKOK-a potvrdio je da se provode izvidi u slučaju lažnih kvadrata na fotografijama kuće ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića.

“Povodom Vašeg upita, obavještavamo Vas da se u predmetnom slučaju provode o kojima, s obzirom da su izvidi sukladno zakonskim odredbama tajni, ne možemo davati informacije”, odgovorili su iz USKOK-a na upit NewsBara.

Podsjetimo, Telegram je objavio fotomontaže koje prikazuju kuću ministra Tolušića na kojoj kuća izgleda kao da ima preko 300 kvadrata, dok je ministrova kuća dvostruko manja što se može provjeriti u zemljišnim knjigama.

Ministar Tolušić je odmah prepoznao kako se radi o lažnim kvadratima jer njegove kuće obično imaju zaobljene prozore, dok je na ovim fotografijama jasno vidljivo da su prozori kvadratnog obilka.

Doklen više bando fotošoperksa???

Zapitao se ministar Tolušić na svom Facebook profilu

Sigurnosno-obavještajna agencija utvrdila je da su fotografije kuće lažne, a s njihovom procjenom složili su se i novinari Nacionala.

Ministar je izjavio kako je na meti “bande” zbog toga što posljednje dvije godine čisti svoj resor, a i od drugih članova Vlade moglo se čuti kako je u pitanju pokušaj destabilizacije, te kako nekome zasigurno smeta dobar rad Vlade Andreja Plenkovića. Oporba se ne slaže s tom procjenom pa se iz njihovih redova mogu čuti tvrdnje kako se radi o medijskom spinu same Vlade.

Na upit pruža li policija zaštitu kući potpredsjednika Vlade ili bilo kojoj drugoj nekretnini u vlasništvu ministra Tolušića kazali su da nisu u mogućnosti javno potvrditi ili demantirati takvu informaciju.

Možda ste propustili

Hrvatska dobila počasnu titulu samuraja zbog vrsno izvedenog demografskog harakirija

Iz Japana su nedavno stigle dobre vijesti za Hrvatsku, koja je primljena…

ODGOVOR ČITATELJIMA ‘Visoki časni sud HDZ-a’ nije vijest s NewsBara!

U posljednjih nekoliko sati smo primili veći broj poruka čitatelja NewsBara koji su…