Dok se nekome ne smrkne, drugome ne svane. Stara je izreka koja je dobila potpuno novo značenje pojavom koronavirusa i nestašicom WC papira. O tome najbolje svjedoči slučaj Marka Stefanića iz Vinkovaca koji je uspio prodati svog Golfa jedinicu iz 1976. godine u katastrofalno lošem stanju za čak 20.000 Eura.

Marko je već nekoliko godina pokušao prodati svog ljubimca iz djedove mladosti, no do prije nekoliko mjeseci za njega nije mogao dobiti niti 500 Eura. Automobil je bio u katastrofalno lošem stanju, Bosch pumpa mu je stradala još u ratu, manje od 10% prozora se moglo otvarati a limarija je imala više hrđe nego boje. No, s pojavom koronavirusa sve se promijenilo.

-Razmišljao sam da uložim par stotina eura i napravim generalku, no, onda sam shvatio da za taj novac mogu kupiti paletu WC papira – pohvalio se Marko.

Mako je WC papir kupio u veljači prije nestašice, a kada mu je cijena otišla 18.000 % gore, u tome je vidio jedinstvenu priliku. Napunio je prtljažnik s WC papirom i objavio oglas. U manje od 24 sata dobio je čak 30 ponuda.

-Mogao sam ja zaraditi možda i više da sam prodavao WC papir rolu po rolu na Njuškalu kao i svi drugi. No, odlučio sam ga bundlati s Golfom i prodati sve u jednom paketu. I mogu reći da nisam pogriješio – dodao je Marko.

Golfa je kupio vlasnik lanca trgovina Boso, papir je odmah raspoređen na dućane diljem Slavonije gdje će se prodavati na listiće. Boso je svjestan kako neće zaraditi puno na samom papiru budući da je Vlada posebnim zakonom propisala visinu marže koju prodavači mogu dodati na nabavnu cijenu. No, njemu je bitno da pokrije nabavnu cijenu tako da mu Golf ostane kao profit.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možda ste propustili

Od danas kod automehaničara možete samo ako imate propusnicu ili prometnu od Alfe Romeo

Stožer za civilnu zaštitu jutros je predstavio novu mjeru ograničavanja kretanja građana…

Vozač BMW-a tražio od mehaničara da mu popravi spoj na žutim svijetilma jer se stalno pale i gase

Dobar glas koji prati kvalitetu bavarskog proizvođača automobila izgleda da ne mora…

OSRAMOTIO SE: Poznati kradljivac automobila iz Kutine zabunom ukrao Opela

M.Š. (43) iz Kutine, otprije poznat policiji, u noći na ponedjeljak u…

Tesla predstavio prvi autonomni samopsujući automobil koji na semaforu psuje za vas

Jutarnje gužve se prema nekim anketama ubarajaju među najveće frustracije koje ljudi…