Screenshot 2020 04 15 at 09.02.04 800x430 1

Dobar glas koji prati kvalitetu bavarskog proizvođača automobila izgleda da ne mora uvijek biti točan. Tome u prilog govori vijesti o Zagrepčaninu koji je nakon samo pola godine prijavio kvar kakav bi mogli očekivati eventualno kod Zastave ili nekog drugog istočnoeuropskog automobila iz prošlog stoljeća.

Mate D (45.) iz Dubrave prije pola godine je kupio novi BMW 520d od svog rođaka, koji se bavi uvozom rabljenih automobila iz Njemačke. Automobil je na prvu izgledao da je savršenom stanju; potpuno nov, 2016. godina proizvodnje, ispod haube ergela od 350 konja, a originalni kilometar sat pokazivao je tvorničkih minus 500 kilometara.

-Većina ljudi ne zna da BMW u novim autima kilometar sat postavi na minus 500 kilometara kako se one probne vožnje ne bi računale u prijeđene kilometre. Znate, ja imam rođaka u Minhenu koji radi u BMW-u – tvrdio je Mate prije pola godine.

Problem je nastao kada je prošli tjedan Matu prilikom skretanja na Branimirovoj zaustavio drugi vozač BMW-a koji mu je signalizirao da mu nešto ne radi s prometnom signalizacijom. Mate je izašao van i primijetio je kako mu stvarno tri svjetla s lijeve strane gube spoj te se pale i gase.

Prizor BMW-a kojem se pale i gase svjetla na skretanju vrlo je brzo privukao i druge vozače bavarskih automobila koji su se zaustavljali i u čudu promatrali neobičan prizor kojeg nitko od njih prije nije vidio. Mate je podigao haubu ali je zbog oduševljenja koje je nastupilo kada su okupljeni vidjeli BMW-ov dizelski motor, zaboravili su što su opće tražili.

Nakon pola sata Mate je pozvao šlep-službu koja je automobil odvezla u najbliži servis, gdje je zamolio mehaničara da mu popravi spoj na žutim svijetilma. Mehaničar mu je pokušao u nekoliko navrata objasniti koncept pokazivača smjera ili žmigavaca, ali uzalud.

Na kraju mu je mehaničar izbacio relej automat za žmigavce, pa ako Mate ponovno slučajno rukom zahvati onu ručkicu s lijeve strane volana – žuta svjetla će bar raditi bez greške, tako da se Mate više neće morati sramotiti u prometu.

Možda ste propustili

Roditelji odbili usluge automehaničara i auto odveli biomehaničaru

Roditeji odbili usluge automehaničara i auto odveli biomehaničaru. Prvo su odvezli vozilo…

Riješi test prometne osobnosti i saznaj koji bi automobil trebao voziti

Istraživanje je pokazalo kako svaki drugi vozač u Hrvatskoj vozi automobil koji…

Vlasnik Alfe oženio svojeg mehaničara kako bi ozakonio svakodnevno viđanje

Alfa Romeo, marka automobila koja vabi uzdahe kod muškaraca, a svojim zadnjim…

OSRAMOTIO SE: Poznati kradljivac automobila iz Kutine zabunom ukrao Opela

M.Š. (43) iz Kutine, otprije poznat policiji, u noći na ponedjeljak u…

Vinkovčanin prodao Golfa iz 1976. s punim prtljažnikom WC papira za 20.000 Eura

Dok se nekome ne smrkne, drugome ne svane. Stara je izreka koja…

Tesla predstavio prvi autonomni samopsujući automobil koji na semaforu psuje za vas

Jutarnje gužve se prema nekim anketama ubarajaju među najveće frustracije koje ljudi…