djed s vilama
Old farmer with pitchfork taking a break from work

Stožer za upravljanje kriznim situacijama krapinsko-zagorske županije izdao je naputak svim građanima da se pokušaju suzdržavati od bilo kakvih socijalnih kontakata te da se po mogućnosti preventivno stave u vinsku karantenu. Iz tog razloga je MUP prihvatio sugestiju stožera da u sljedeća dva tjedna vozačima koji budu dokazali da su koncetraciju alkohola stekli konzumacijom kod kuće ne naplaćuje kazne.

Zagorci su ozbiljno shvatili preporuke stožera, pa je tako zabilježen slučaj Josipa Đ.(65) iz Adamoveca, koji je zbog koronavirusa odlučio sa susjedom otvoriti davno završenu temu utvrđivanja međe, ali čisto iz preventivnih razloga, kako bi osigurao da mu susjed slučajno ne bi došao u posjetu.

-Ja sam bio pristojan, samo sam popio koju čašicu i pitao sam ga; Štef, kad buš maknuo ogradu s moje zemlje? – pohvalio se Josip.

Stožer je pohvalio ovaj potez savjesnog građanina i pozvao je što više stanovnika da u sljedećem periodu pokušaju riješiti što više imovinsko-pravnih odnose sa susjedima. S obzirom da je ovo jedini sto posto siguran način da se socijalna interakcija u Zagorju svede na minimum, Županija razmišlja o akcijskom planu da u sljedeća dva tjedna osigura besplatne sudske sporove za sve Zagorce koji se odluče rješavati svoje nesuglasice sa susjedima.

-Svjesni smo da će na ovaj način porasti broj smrtnih slučajeva tijekom vještačenja na međama, ali taj broj bi trebao biti zanemariv u odnosu na opasnost koja prijeti zbog širenja koronavirusa – tvrde u Stožeru.

Možda ste propustili

Postignut kompromis: Vlada dozvolila svinjokolje svinjama koje su nosile FFP2 maske

Nakon 10 dana intenzivnih prosvjeda Stožera za obranu hrvatskog sela predvođenog neustrašivim…

Sesvete: Oluja potrgala i antene na HAARP postrojenju koje izaziva oluje

Jučerašnje olujno nevrijeme nije zaobišlo niti moćno postrojenje za manipulaciju ionosfere, poznato…

Grad Zagreb uvozi 100.000 gay komaraca iz Italije kako bi zaustavio razmnožavanje

U Zagrebu se odvija neobičan i kontroverzan potez u borbi protiv komaraca.…

ZAMP tužio grad Zadar jer nije plaćao autorsku naknadu za morske orgulje

Ovih dana stigla je milijunska tužba gradu Zadar koju je dobio od…