novine

Globalna pandemija koronavirusa, koja bi mogla biti uvod u majku svih recesija, zahvatila je gotovo sve sfere globalne industrije. Preko noći sve je stalo, od turizma do proizvodnje čačkalica zbog čega je direktor mostarske bolnice bio prisiljen pred kamerama koristiti vlastite prste kako bi odstranio ostatke ručka s jedinice.

S druge strane, domaće dnevne tiskovine od početka pandemije bilježe najbolje rezultate još od pojave pametnih telefona. Tako su dnevne novine 24sata u utorak zabilježile nakladu od 220.000 primjeraka, dok su rekorderi bili Jutarnji i Večernji list koji su prešli magičnu brojku od 400.000 primjeraka. To je naklada koju niti jedan list nije dostigao još od devedesetih.

Dnevni list 24sata je već godinama bio najprodavaniji list s dvostruko većom nakladom od konkurenata, a kako neslužbeno doznajemo, glavni razlog zašto su ih sada prestigli i Jutarnji i Večernji list ne leži u kvaliteti nego u formatu novina.

-24sata su novine malog formata, dok Jutarnji i Večernji list nude puno veću površinu za sličnu cijenu – izjavio je anonimni kupac dnevnih novina na kiosku.

Globalna pandemija i nestašica WC papira tako su ponovno u modu vratile dobar stari običaj odlaska na toalet s novinama pod rukom. Mada novine sada imaju nešto drugačiju svrhu, budući da svi i dalje na wc-u vijesti čitaju preko pametnih telefona.

Možda ste propustili

Sesvete: Oluja potrgala i antene na HAARP postrojenju koje izaziva oluje

Jučerašnje olujno nevrijeme nije zaobišlo niti moćno postrojenje za manipulaciju ionosfere, poznato…

ZAMP tužio grad Zadar jer nije plaćao autorsku naknadu za morske orgulje

Ovih dana stigla je milijunska tužba gradu Zadar koju je dobio od…

Grad Zagreb uvozi 100.000 gay komaraca iz Italije kako bi zaustavio razmnožavanje

U Zagrebu se odvija neobičan i kontroverzan potez u borbi protiv komaraca.…

Postignut kompromis: Vlada dozvolila svinjokolje svinjama koje su nosile FFP2 maske

Nakon 10 dana intenzivnih prosvjeda Stožera za obranu hrvatskog sela predvođenog neustrašivim…

Novi slučaj trovanja u Rijeci: Muškaracu (43) nakon čaše mineralne dijagnosticiran prijelom podlaktice

Večeras je u KBC-u Rijeka zaprimljen novi slučaj teškog trovanja mineralnom vodom.…